به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، شمروز خان مسجدی سخنگوی وزارت مالیه افغانستان میگوید، که وزارت صحت عامه و ادارۀ مستقل ارگانهای محلی مسئولیت هزینه کردن این پولها را دارند، اما تاکنون این دو نهاد گزارشی از چگونگی هزینه شدن این پولها را به وزارت مالیه نفرستادهاند.
مسجدی افزود: "ما متعهد استیم که بر اساس ضرورت و به نزدیکترین فرصت از بودجه حکومت ده میلیون دالر دیگر را به وزارت صحت عامه بسپاریم".
این در حالی است، که کمکهای تعهد شدۀ جامعه جهانی به افغانستان برای مبارزه با ویروس کرونا به بیش از شش صد میلیون دالر میرسد.
وزارت مالیه میگوید، که از این میان تاکنون بیست میلیون دالر از بانک جهانی دریافت کرده است.
دیدهبان شفافیت افغانستان، نگران حیفومیل این پولها و کمکهای جامعه جهانی برای مبارزه با ویروس کرونا در کشور است.
سید اکرام افضلی، رییس اجرایی این دیدهبان گفت: "حکومت افغانستان در تأمین مشارکت مردم در ساختن بودجه کووید-نزده ناکام بوده. حکومت نتوانسته شفافیت در مصرف بودجه کووید-نزده را تأمین کند و زمینۀ حسابدهی آن را به مردم فراهم کند.»
حسن پکتیاوال، عضو مجلس نمایندگان نیز بیان داشت: "مدیریت نادرست حکومت افغانستان در ویروس کرونا یا کووید-نزده باعث فاجعه بزرگ انسانی در افغانستان شده است".
شماری از خانوادههای بیماران کووید-نزده در درمانگاه افغان - جاپان میگویند، که امکانات بهداشتی در این درمانگاه محدود است و آنان برای زنده ماندن بیمارهای شان ناگزیر اند از بازار دارو و آکسیجن بخرند.
نجیب الله مبارز، عضو خانواده بیمار بیان داشت: "خیانت کار استند. خدمت نیست. اگر خدمت میبود بیمار مردم از دست نمیرفت".
فهیم نبی زاده، عضو خانواده بیمار دیگر نیز افزود: "معلوم نیست که این کمکها کجا میروند".
از سویی دیگر برای مبارزه با ویروس کرونا در کشور برخی از نهادهای جهانی و کشورهای دیگر پول، دارو و افزارهای بهداشتی کمک کردهاند.
به تازگی آلمان تعهد کرده است که برای مبارزه با ویروس کرونا هفت میلیارد افغانی به حکومت افغانستان کمک خواهد کرد.