یک گروهی از اخترشناسان در یک مطالعه راجع به ثبت تصویر یک ستاره جوان به نام "ایبی ارابهران"( AB Aurigae) که 520 سال نوری از زمین فاصله دارد، توضیحاتی ارائه دادند.
نتایج این مطالعهای در مجله "Astronomy & Astrophysics" انتشار یافت.
در مرکز تصویر دیده میشود که یک "پیچ وتاب" واضح در ابر گرد و غبار اطراف ستاره وجود دارد که نشان دهنده حضور یک سیاره در حال تشکیل است.
به این ترتیب با نگاه به این تصویر میتوان دریافت که محل تشکیل یک سیاره جدید کجاست.
This image shows the disc around the young AB Aurigae star, where ESO’s Very Large Telescope (VLT) has spotted signs of planet birth.
— Sewer Pirouette (@Wouter_Pieterse) May 21, 2020
ESO/Boccaletti et al. pic.twitter.com/AjBWuH0Dne
این اکتشاف بزرگ با استفاده از تلسکوپهای "وی ال تی"(VLT) سازمان رصدخانه جنوبی اروپا در شیلی و توسط ابزار "Sphere" این تلسکوپ میسر شده و یک نظریه مهم راجع به تشکیل سیارهها را تایید میکند.
در سال 2019 و اوایل 2020 میلادی، ستاره شناسان از بلژیک، فرانسه، تایوان و آمریکا توانستند عمیقترین تصاویر مربوط به ستاره " ایبی ارابهران" تا به امروز را به دست آورند.
این محققان مشاهدات گذشته راجع به بازوهای مارپیچی گرد و غبار ستاره را تاییده کرده و این پیچ و تاب مهم در مرکز ستاره را کشف کردند.
محققان معتقدند که این پیچ و تاب نقطه شکلگیری یک سیاره جدید است.
با توجه به اینکه ابزار رصد محققان در حال تقویت است، محققان باید بتوانند راجع به این ستاره و حتی نحوه تشکیل سیارهها، اطلاعات بیشتری به دست آورند.