به گزارش اسپوتنیک، شهاب سنگ 52768 (1998 OR2) که در سال 1998 توسط اخترشناسان رصد شد از کنار زمین عبور کرد.
بوریس شوستوف، سرپرست علمی مؤسسه نجوم آکادمی علوم روسیه گفت، این شهاب از فاصله 6.3 میلیون کیلومتری و با سرعت 19 هزار و 461 مایل بر ساعت از کنار زمین عبورکرد. شهاب سنگ در فاصله 570 میلیون کیلومتری در نقطه اوج مدار گردش خود، به دور خورشید میگردد. با فرض اینکه بازتاب پذیری این شهاب مانند سایر شهاب سنگها است.
بنا بر گفته دانشمند روس این شهاب سنگ تقریبا دو کیلومتر قطر دارد و هر 4.1 ساعت یک بار میچرخد. نکته جالب درباره این سیارک این است که در تصویری که اخیرا از این سیارک منتشر شده به نظر میرسد این سیارک همانند انسانها در این زمان(شیوع ویروس کرونا) ماسک به صورت دارد.
Mañana 29 de abril el asteroide (52768) 1998 OR2 pasa cerca de la tierra 🌎 pic.twitter.com/4YaTOIcBO6
— ᴜꜰᴏ ʀᴇsᴇᴀʀᴄʜ™ (@UfoFilesX) April 29, 2020
در چند روز آینده حرکت ظاهری این شهاب سنگ به میزان یک چهارم درجه در هر ساعت یا 15 ثانیه قوسی در هر دقیقه میرسد که میتوان حرکت آن را طی دو دقیقه در بزرگنمایی صد برابری تشخیص داد؛ برای این منظور یک نقطه مشخص در طول مسیر گذر آن در زمان مشخص شده را تعیین کرده و منتظر بود تا شهاب در مسیر گذر خود به آن نقطه برسد.
ستارههای درخشان و یا الگوهای ستارهای در مسیر گذر شهاب سنگ، محلهای مناسبی برای تشخیص این جرم هستند. این شهاب سنگ دقیقا شبیه یک ستاره است و به آرامی به سمت جنوب شرقی حرکت میکند.
در سال 2079 نیز مجددا این شهاب سنگ از کنار زمین عبور خواهد کرد اما در آن زمان حدود 3.5 برابر فاصله نزدیکتر نسبت به زمین خواهد داشت. بنابراین شناخت دقیق مدار آن بسیار مهم است.