به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایرنا، در نتیجه درگیری ها در ده روز گذشته ۱۳۰ تن از نیروهای امنیتی و دهها غیرنظامی در افغانستان جان باخته اند. اما از زمان ثبت نخستین بیمار کرونا در این کشور تا اکنون نزدیک به ۵۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
تازه ترین حمله طالبان در ولسوالی برکی برک ولایت لوگر، پنج سرباز امنیتی کشته شده و چهار تن دیگر نیز ناپدید شده اند.
صدیق صدیقی سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان میگوید: "افزایش حملات طالبان نشان میدهد که این گروه پابند به صلح نیست".
آمارها نشان میدهد، که در ده روز گذشته ۱۳۰ سرباز امنیتی و دهها غیرنظامی در سراسر افغانستان جان باخته است.
آمار تلفات نیروهای امنیتی در ده روز پسین:
ولایت ها
کشته شدگان
زخمی ها و ناپدید شدگان
تخار: ۱۹ کشته و ۵ زخمی
نیمروز: ۶ کشته و ۵ زخمی
فاریاب: ۵ کشته و ۶ زخمی
میدان وردک: ۳ کشته
سرپل: ۱۱ کشته و ۲۴ زخمی
لوگر: ۱۳ کشته و ۷ زخمی
سمنگان: ۲ کشته
ارزگان: ۹ کشته و ۲ زخمی
بلخ: ۹ کشته و ۵ زخمی
غزنی:۱ کشته و ۴ زخمی
کندهار: ۴ کشته
زابل: ۱ کشته و ۷ زخمی
بادغیس: ۱۵ کشته و ۶ زخمی
کندز: ۵ کشته و ۲ زخمی
یک سرباز در ننگرهار میگوید: "جنگ ها شدت یافته است، هر روز حملات زیادی صورت میگیرد".
در همین حال، ویروس کرونا که جهان را به وحشت انداخته، در افغانستان در مقایسه با نبردها به مراتب قربانی کم تری گرفته است، این ویروس در دو ماه عمرش در این کشور تا اکنون ۵۰ قربانی گرفته؛ آماری که به مراتب کمتر از تلفات جنگ است.
وهاب وردک فرمانده پیشین نیروهای هوایی افغانستان میگوید: "میخواهند از طریق خشونت ها، خواستهای شانرا بالای حکومت بقبولانند".
هرچند امریکا، ناتو و شماری از کشورها و سازمان های جهانی خواهان کاهش خشونت ها و آتش بس از سوی طالبان شده اند، اما این گروه در تازه ترین اعلامیه شان به مناسبت هفتم ثور، بار دیگر گفته آتش بس خواست معقول نیست، این گروه از امریکا و حکومت افغانستان خواسته است که برای پایان جنگ توافق نامه صلح را عملی کنند.
در بخشی از اعلامیه گروه طالبان آمده است: "پیشرفت عملی در پروسهی صلح و امنیت، تنها راهی است که گروه طالبان و امریکا را به پایان جنگ و افغانستانی ها را به استحکام صلح رسانیده میتواند. در حالی که طرف مقابل مسئولیت خود را ادا نمیکند، تقاضای مکرر آتشبس یا کاهش حملات، غیرمنطقی و فرصت طلبی است".
هرچند حکومت افغانستان گفته بود، که طالبان درنخست خواهان رهایی ۱۵ فرمانده کلیدی شان استند، اما اکنون منابع می گویند، که اکنون طالبان خواهان رهایی ۱۵۰ فرمانده این گروه شده اند، چیزی که این روند را با چالش رو به رو کرده وخشونت ها را افزایش داده است.