اسپوتنیک به نقل از مهر، شورای جهانی کلیساها، سازمان اقدام مشترک کلیساها و انجمن ملی کلیساهای حضرت مسیح (ع) در پیامی به ترامپ نگرانی عمیق خود را از تحریمهای وضع شده امریکا علیه ملت ایران ابراز کردند.
روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، چند سازمان کلیسایی در اقصی نقاط جهان پیرو «پیام ابراهیمیترکمان به رهبران دینی جهان» طی نامهای به دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده امریکا ضمن تاکید بر رفع تحریم ایران نوشتند: در این عید پاک (عید بزرگ مسیحیان بعد از چهل روز روزه) که در تقویم سالانه کلیساها برای مسیحیان در سراسر جهان روز بسیار مهمی است و نیز با توجه به نزدیک شدن مسلمانان به ماه مبارک رمضان با یک واقعیت جدید و چالش برانگیز روبهرو هستیم که ما را ملزم میکند تا از جمع شدن در مجامع ایمانی و دینی خودداری کنیم تا بتوانیم از خود و جوامع خود در برابر بیماری و آسیب محافظت کنیم.
در بخشی دیگر از این نامه آمده است: در این شرایط بی سابقه، ما یک فرصت و مسئولیت ویژه نیز برای تأمل عمیق و برای تجدید و جستجوی برای شروع جدیدی (از رفتارها) داریم. این ویروس کرونا در همه جا دشمن مشترک بشریت است. این ویروس بدون در نظر گرفتن ملیت، قومیت، مذهب، سیاست یا هر وابستگی انسانی دیگر همه افراد را تهدید میکند و فقط تأثیر آن بر مردم و جوامعی که در اثر شرایط بهداشتی و یا فقر آسیب پذیرند بسیار تبعیضآمیز است.
در ادامه این نامه، آمده است: پاسخ مؤثر به امراض همه گیر مستلزم درجه بیسابقهای از همبستگی و همکاری جهانی، مراقبت ویژه از آسیب پذیرترین افراد و اقدام سریع برای کاهش شرایطی است که آسیب پذیری بیشتری را ایجاد میکند. در این چارچوب، ما به عنوان شورای جهانی کلیساها، سازمان اقدام مشترک کلیساها و انجمن ملی کلیساهای حضرت مسیح (ع) در امریکا نگرانی عمیق خود را از تحریمهای وضع شده ایالات متحده امریکا علیه مردم ایران ابراز میداریم.
همچنین در این نامه اشاره شده که فعلاً ایران با بیش از 67000 مورد تأیید شده ویروس کرونا و بیش از 4000 نفر که جان خود را بخاطر کرونا از دست دادهاند، آسیب پذیرترین کشور در منطقه مدیترانه شرقی و بلکه جهان محسوب میشود و نظام طبی این کشور به شدت از تحریم یکجانبه امریکا که از ماه می 2019 شروع شده و منجر به محاصره اقتصادی کشور شده، در رنج و مشکل است.
این شورا همچنین به مطالب درج شده در نشریات جهانی اشاره کرد و گفتند: «بر اساس مقاله جدیدی که در مجله لنست اخیراً منتشر شده است بواسطه این تحریم، کشور ایران به صورت مستقیم و غیرمستقیم در امر پیشگیری و درمان با مشکل مواجه شده و کمبود تجهیزات طبی، ادویه ای و آزمایشگاهی مانند لباسهای محافظ و ادویه لازم باعث گسترش فراگیری ویروس و افزایش تلفات شده است. علیرغم اقدامات سازمان جهانی صحت و دیگر سازمانهای بشردوستانه در ارسال لوازم و ملزومات طبی، اثرات تحریم باعث شده که شیوع امراض گسترش و دسترسی به ادویه و تجهیزات نجات بخش کاهش یابد و شرایط را بر اقدامات طبی گذشته نیز سختتر کند.
ما در چارچوب اصل همبستگی بینالمللی و اصول بشردوستانه و با توجه به درخواست سازمان ملل متحد برای آتش بس جهانی، مشترکا از شما درخواست میکنیم به منظور تقویت تلاشها در مبارزه با این ویروس فراگیر، تحریمهای فلج کننده ایران را بردارید؛ از جمله مجازاتهای مالی را که بر توانایی ایران در واردات وسایل و تجهیزات طبی تأثیر میگذارد لغو کنید و اجازه دهید صندوق بینالمللی پول بتواند درخواست وام اضطراری ایران برای کمک به حل این بحران را اجابت کند. در این شرایط بحران جهانی، ما همچنین خواهان آن هستیم که تحریمها و مجازات که امریکا علیه سایر مناطق جهان وضع کرده مانند سوریه، غزه، ونزوئلا و کیوبا که مردم آنها قربانی درگیریهای سیاسی هستند و این مجازات و تحریمها مانع اقدامات طبی آنان و دسترسی آنان به دارو و تجهیزات طبی میشود را رفع کنید. شرایط کنونی به هیچ وجه مناسب پیگیری سیاست مجازات که قبل از بحران کرونا بود، نیست. اکنون لحظه همبستگی و همکاری بینالمللی در کنترل شیوع کرونا و محافظت از مردم آسیب پذیر و نیز تلاش برای شکست کرونا این دشمن مشترک است».