اسپوتنیک به نقل آریانا نیوز، آرین شریفی که برای مدت سه سال فعالیت این گروه را در شورای امنیت زیر نظر داشته، میگوید که لشکر فاطمیون بین پانزده الی بیست و یک هزار جنجگوی افغان در اختیار داشته و امکان دارد که از حالت بالقوه، به تهدید بالفعل در افغانستان مبدل شود.
شب جمعه است.
— سید علی باهنر (@AntiZio04619398) January 30, 2020
یادی بکنیم از شهدای مظلوم فاطمیون که همیشه سر دادن سنگر نه.
کسانیکه خانواده های آن ها در افغانستان اذیت می شوند بخاطر فرزندان شهید شان.
شهدایی که هیچ رسانه ای یادی از آن ها نمی کند.
لشکر فاطمیون، لشکری که فقط در خان طومار بیشتر از صد تا شهید دادند. pic.twitter.com/vcZ0D8f19f
او همچنان، در نشست انستیتوت مطالعات استراتیژیک افغانستان، هشدار داد که احتمال دارد تهران از شورای مشهد طالبان نیز در برابر نیروهای امریکایی در افغانستان کار بگیرد.
آرین شریفی رئیس پیشین ارزیابی تهدیدات شورای امنیت ملی گفت: “قسمتی از لشکر فاطمیون به افغانستان برگشته اند و تشویش من این است که آنها جنگ مذهبی را آتش زنند. از یک طرف حضور داعش که یک گروه افراطی سنی است، از سوی دیگر شاهد حضور لشکر فاطمیون که یک گروه افراطی شیعه است، در افغانستان خواهیم بود.”
شورای مشهد طالبان رابطه نزدیک با تهران دارد و کارگیری طالبان زیر چتر آن، بر ضد نیروهای امریکایی در افغانستان از سوی ایران دور از تصور و امکان نیست.
برادران عزیز افغانستانی!
— امینی (@aminy_ma) January 29, 2020
در نزد مردم ایران،یک لنگه کفش شهدای #افغانستانی مدافع حرم در تیپ فاطمیون، ارزشش از سر لیبرال های غرب زده و خائن به دین و وطن در کشور ما بیشتر است.
به همین ترتیب، تنشهای پسین در منطقه بین امریکا و ایران نیز برای افغانستان مضر است، چنانچه نماینده پیشین افغانستان در سازمان ملل میگوید که این تنشها اثر منفی روی گفتوگوهای صلح افغانستان خواهد گذاشت.
محمود صیقل نماینده پیشین افغانستان در سازمان ملل گفت: “تنش ها میان ایران و امریکا شاید پروسه صلح با طالبان را به تاخیر بیاندازد، مخصوصاً تبادل نظر میان دو کشور، یا وجود ندارد و اگر وجود دارد، خیلی اندک است.”
اما حکومت افغانستان در تنشهای امریکا و طالبان میانهروی را اختیار نموده گفته است که به هیچ کشوری اجازه نخواهد داد تا جنگ نیابتی را راه بیاندازد و یا هم، از خاک افغانستان علیه کشور سومی کار بگیرد.