طالبان تمایل ندارند قربانی تنش‌های تهران و واشنگتن شوند

© Sputnik / PMمولوی حنفی، عضو دفتر سیاسی طالبان در قطر در دومین نشست بینالافغانی در مسکو
مولوی حنفی، عضو دفتر سیاسی طالبان در قطر در دومین نشست بینالافغانی در مسکو - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
یک منبع نزدیک به طالبان، می‌گوید که تصمیم‌های نخستین رهبری این گروه نشان می‌دهند که طالبان نمی‌خواهند قربانی تنش‌ها میان واشنگتن و تهران شوند.

 

به گزارش اسپوتنیک، به نقل از طلوع نیوز، طالبان می‌گویند که کشته‌شدن قاسم سلیمانی بر گفت‌وگوهای صلح میان طالبان و امریکا بی‌ اثر نخواهد بود، اما به گفتۀ آنها گروۀ طالبان نمی‌خواهد با آماج قراردادن هدف‌هایی در افغانستان، خود شان را منفور بسازند.

قاسم سلیمانی، فرماندۀ نیروی قدس سپاه پاسداران هنگامی از سوی نیروهای امریکایی آماج قرار گرفت که گفت‌وگوهای صلح میان امریکا و طالبان وارد مرحلۀ حساسی شده‌است.

نفوذ ایران بر گروۀ طالبان پس از آن برجسته شد که ملا اخترمحمد منصور، رهبر پیشین طالبان، در سال ۲۰۱۶میلادی پس از بازگشتش از ایران در مسیر راه پاکستان از سوی جنگنده‌های نیروهای امریکایی آماج قرار گرفت و کشته شد.

ازسرگیری مذاکرات آمریکا و طالبان در قطر - اسپوتنیک افغانستان
ازسرگیری مذاکرات آمریکا و طالبان در قطر

منابع نزدیک به طالبان، می‌گویند که ایران بر افراد وابسته به ملا اختر منصور نفوذ دارد و بیشتر این افراد فرماندهان نظامی در غرب و جنوب کشور هستند.

وزارت خارجۀ امریکا در ماه قوس سال گذشته با به نمایش گذاشتن موشک‌های گوناگون از جمله موشک فجر که بُرد حداکثر هشتاد کیلومتری دارد، گفت که این جنگ افزارها در اختیار طالبان در افغانستان و گروه‌های حزب‌الله در لبنان، شورشیان حوثی در یمن و دیگر گروه‌ها در عراق و  سوریه گذاشته شده‌اند.

پیش از این، از دست یافتن نیروهای دولتی به جنگ‌افزارهای ساخت ایران در کندهار و فراه نیز گزارش شده‌است.

قاسم سلیمانی، روز جمعه در یک حملۀ هوایی امریکا در بغداد کشته شد. سلیمانی، فرماندۀ نیروی قدس سپاه پاسداران ایران بود. او باری دربارۀ امریکا و گروۀ طالبان چنین گفته بود: «شما با یک سازمانی که همۀ این کشور نبود، جزء از کشور فقیر افغانستان بود، چه غلطی کردید که امروز برای ما خط و نشان می‌کشید.»

ایران، هشدار داده‌است که از کشته‌شدن سلیمانی «انتقام سخت» خواهد گرفت؛ اما دانلد ترمپ نیز ایران را تهدید کرده‌است که اگر دست به اقدام تلافی جویانه بزند، ۵۲ هدف را در داخل خاک ایران آماج قرار خواهد داد.

در پی این رویارویی و تهدید، برخی از کشورهای غربی، خواستار منع سفر شهروندان این کشورها به بسیاری از بخش‌های افغانستان شده‌اند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала