به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، کابل با بیش از شش میلیون شهروند، در هیچ فصل سال بهگونۀ کامل هوای پاک نداشته اشت، اما با رسیدن فصل سرما و افزایش کارگیری از مواد سوخت بیکیفیت در بخشهای گونهگون شهر، آلودگی هوا در پایتخت روز به روز افزایش مییابد.
چنانکه در این شب وروزها، آلودگی بهحدی رسیدهاست که ادارۀ حفاظت از محیط زیست از خطرات برخاسته از آن هشدار دادهاست.
کابل که نامش در فهرست شهرهای آلودۀ جهان است، در این فصل سال در آغاز و پایان روز بیشترین میزان آلودگی را دارد.
شماری از شهروندان این شهر از افزایش آلودگی هوا در این شهر نگران استند.
عبدالحمید، یکی از باشندگان شهر کابل گفت:- "ساعت هفت و هشت که شد، غبار تمام کابل را میگیرد؛ محیط زیست کابل کلأ از بین رفتهاست".
بصیر، انتقالدهندۀ مواد سوخت در کابل نیز بیان داشت:- "دودی را که این مواد ایجاد میکند، بر کابل هم اثر میگذارد و بر مردم هم. اینکه هوای کابل چنین خراب شدهاست، از اثر همین مواد سوخت است".
آلودگی هوا در پایان روز در کابل بهاندازهیی میرسد، که هیچ تصویری را در فاصلههای اندکی دورتر هم، نمیشود بهگونۀ شفاف دید.
هرچه شب تیرهتر میشود، چراغهای روشن در شهر بیشتر در آلودگیها کمفروغتر میگردند.
باشندگان کابل، از حکومت و نهادهای مسئول در این راستا میخواهند، که برای کاهش آلودگی هوای پایتخت اقدامات جدی را روی دست گیرند.
یاسین ستیز، آگاۀ امور محیط زیست در این باره اظهار داشت:- "مردمیکه از زغال استفاده میکنند، از چرم استفاده میکنند، از پلاستیک استفاده میکنند، از بوتهای کهنه استفاده میکنند، اینها اگر سوخت ارزانتر گیر کنند، مطمینتر باشد و در دسترس باشد و پایدار باشد، میتوانند از آن استفاده بکنند و این خودبهخود در کاهش آلودگی هوا نقش موثر دارد".
پس از آنکه هفتۀ پیش، محمد اشرف غنی رییس جمهور افغانستان، از کارکردهای اداره ملی حفاظت محیط زیست ابراز نارضایتی کرد، این نهاد به روز شنبه، از آماده کردن یک طرح برای کاهش آلودگی هوا در کشور خبر داد. آن هم در اوضاعی که مسئولان این نهاد نیز جدی بودن مشکل آلودگی هوا را در کابل میپذیرند و میگویند، که تاکنون، نزدیک به سه صد و پنجاه عامل آلودگی هوا در کابل شناسایی شدهاند.
یادآوری می کنیم، که در هفته اخیر شهر کابل برای چهار روز پی در پی در رده نخست شهرهای آلوده ای جهان قرار داشت.