به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، عزت الله صدیقی، معین مسلکی این نهاد می گوید که اگر پلان مدیریت کاهش و جلوگیری از آلودگی هوای کابل از نهاد های مسئول درست دنبال نشود، آلودگی هوا، زندگی مردم را در این شهر آسیب خواهد رساند.
صدیقی در این باره افزود: "اگر یک انسان 24 ساعت هوایی را تنفس کند که در آن ۱۵۰ذره در یک میلیون ذره وجود داشته باشد، آن هوا مشکل صحی ندارد؛ اما اگر از 150 مایکروگرام فی متر مکعب، مقدار این ذرات بلند میرود، قابل تشویش است".
به باور اداره ملی حفاظت از محیط زیست، کاهش آلودگی هوا در کابل، به همکاری مردم با حکومت افغانستان بسته گی دارد، زیرا علت های اصلی تولید دود و غبار، کار گرفتن بسیار از سوخت های آلوده ساز هوا از سوی مردم است.
او افزود: " هموطنان عزیز ما در فصل زمستان هوا را در خانهها، در سرکها، در مارکیتها، دکانها، در دفاتر و در بیرون کسانی که کار میکنند تنفس میکنند، آلودهگی هوا از حالت استندرد بلندتر باشد تأثیرات خودرا دارد".
شماری از شهروندان کشور می گویند که افزایش روز افزودن آلودگی هوا آنان را به بیماری های گوناگون مبتلا ساخته است.
نوروز محمد، باشندۀ کابل گفت: "زیادتر مریضیها برخاسته از خرابی هوا است. هنگامی که به داکتر مراجعه میکنیم، به ما میگوید که به بیرون نروید، اما اگر بیرون نرویم، چگونه کار کنیم و نان پیدا کنیم".
حسن، باشندۀ دیگر کابل نیز افزود: "دولت باید موادهای سوخت غیرقانونی را که در کابل استفاده میشود، اجازه ندهد".
منابع اصلی آلودگی هوا در کابل، سوختاندن ذغال سنگ در کارخانه های ذوب آهن، کارخانه های خشت پزی و گچ پزی، استفاده از موترهای کهنه به شمار میرود.