به گزارش اسپوتنیک، قاضی خلیل الله سفیر پاکستان در روسیه ابراز داشت که اسلام آباد این احتمال را رد نمی کند که در صورت تشدید اوضاع در مسأله کشمیر به اقدامات نظامی متوسل شود، اما پاکستان تا کنون بر تلاش های دیپلماتیک تمرکز نموده است.
رام نات کوویند رئیس جمهور هند، روز دوشنبه ، فرمان لغو وضعیت ویژه جامو و کشمیر را امضا کرد که در ماده 370 قانون اساسی این کشور تصریح شده است.
مقامات هند اعلام کردند که اصل امتیازات ویژه دولت کشمیر تحت کنترل هند که در قانون اساسی هند برای این مناطق در نظر گرفته شده است را لغو کردهاند.
پاکستان به این اقدام هند واکنش شدیدی نشان داده و گفته است: "از طریق شورای امنیت سازمان ملل، اکنون درحال مطالعه آن هستیم، و موضوع را در مجمع عمومی مطرح خواهیم کرد، و در هر مجمعی با سران کشورها صحبت خواهیم کرد. مسأله را در رسانه ها مطرح خواهیم کرد و به جهان خواهیم گفت."
سفیر پاکستان خاطرنشان کرد: اکنون ، اسلام آباد برای تدوین پاسخ ، بر اقدامات دیپلماتیک ، سیاسی و قانونی متمرکز است. کمیته ویژه ای برای تهیه توصیه های برای دولت تشکیل شده است.
اواخر هفته گذشته و با بالا گرفتن تنشهای مرزی در منطقه کشمیر، دهلی نو از دانشجویان و گردشگران غیر کشمیری و خارجی خواست فورا منطقه را ترک کنند.
دولت هند هشدار داده که گروههای شبهنظامی «مورد حمایت اسلامآباد» ممکن است دست به حمله تروریستی در کشمیر بزنند.
در مقابل، ارتش پاکستان میگوید نیروهای هندی از بمبهای خوشهای برای حمله به غیرنظامیان در «خط کنترل» استفاده کردهاند.
در پی استقلال هند و جدایی پاکستان، از سال 1947، هر دو کشور مدعی مالکیت کامل کشمیر هستند و در حال حاضر «خط کنترل» به عنوان مرز غیر رسمی دو کشور شناخته میشود.
اواخر سال گذشته در پی انفجاری که گروه مستقر در پاکستان به نام «جیش محمد» مسئولیت آن را پذیرفت، 40 تن از نیروهای ذخیره پلیس هند کشته شدند و تنشها بین اسلامآباد و دهلینو در دره کشمیر به شدت بالا گرفت.