به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، در همین حال مقامهای پیشین حکومت رهایی این زندانیان را انتقاد میکنند و دستور رئیسجمهور را در این باره حاتم بخشی رئیسجمهور و یک معامله برای صلح میدانند.
رئیسجمهور در سخنرانی ده ونیم دقیقه اش پس از ادای نماز عید در باره کیستی این زندانیان چیزی نگفت اما تاکید کرد که از بهر حرمت داشتن به فیصله لویه جرگه مشورتی صلح چنین دستوری داده است.
پیش از این اعضای لویه جرگه خواهان رهایی زندانیان طالبان از زندانهای حکومت شده اند.
سخنگوی رئیسجمهور غنی میگوید که بیش ترین این زندانیان طالبان استند.
اشرف غنی، رئیسجمهور کشور گفت: «وقتی که من در لویه جرگه اعلام کردم که 175 زندانی آزاد میشوند از تالار نه تنها یک صدا بلند شد بل این خواست مطرح شد که تعداد شان زیاد شود».
اما آگاهان نظامی میگویند که حکومت باید پیش از گرفتن این گونه تصمیمهای بزرگ و با در نظر داشت گذشته این کار، سود و زیانش را سبک و سنگین کند.
اسدالله ولوالجی، آگاه نظامی گفت:« مرجعی وجود ندارد که از رهبری دولت پرسان کن که او برادر همین کسانی را که آزاد ساخته یی اینان چی کردند و کجا استند و پس رفتند در صفوف جنگ و در برابر دولت جنگ کردند همین که می گویند شهر بی پرسان همین افغانستان است و هیچ کس مسوولیت نمی گیرد».
در همین حال شورای نامزدان انتخابات ریاستجمهوری میگویند که رئیسجمهور غنی در باره آزاد سازی این زندانیان با نامزدان انتخابات ریاستجمهوری مشوره نکرده است.
شهاب حکیمی، از نامزدان انتخابات ریاستجمهوری گفت: «یک نفر که خودش غیر قانونی است او نمیتواند که تصمیم بگیرد این یک موضوع بزرگ است که از صلاحیت وی بسیار بالا است ولی تمام کار های را انجام میدهد غیر قانونی است و این هم در جمله کارهای غیر قانونی اش میاید».
واما قانون در این باره چی گفته است؟
عبدالسبحان مصباح، آگاه مسایل حقوقی گفت: «اگر مرتکب خراب کاری باشند یعنی یک عمل هراس افگنانه را انجام داده باشد که به مردم افغانستان ضرر وارد شده باشد باز محدودیتی وضع است».
با این همه رهبر طالبان در پیام عیدی اش گفته است که کسی امید آتش بس را از این گروه نداشته باشد و نیز طالبان همواره گفت وگو با حکومت را رد کرده اند.