به گزارش اسپوتنیک به نقل از یورکالرت، محققان با استناد به نتایج این پژوهش که در کنگره اروپایی چاقی امسال در گلاسکوی اسکاتلند ارائه شد، تخمین زده اند که افزایش ناچیز در میانگین مصرف برنج (50 گرم روزانه برای هر فرد- معادل یک چهارم جام) میتواند شیوع چاقی در جهان را به اندازه یک درصد کاهش دهد.
پروفسور توموکو ایمایی از دانشکده هنرهای آزاد زنان جاپان و مولف اصلی این پژوهش، می گوید: «ارتباطات مشاهده شده حاکی از آن است که نرخ چاقی در کشورهایی که خوراک عمده مردمانشان برنج بوده، کمتر است. بنابراین، یک غذای جاپانی یا یک رژیم غذایی به سبک آسیایی مبتنی به برنج میتواند در جلوگیری از چاقی موثر باشد. با توجه به افزایش میزان چاقی در جهان، برای جلوگیری از این پدیده باید خوردن برنج بیشتر را حتی به کشورهای غربی نیز توصیه کرد».
ایمایی و همکارانش برای پی بردن به ارتباط میان مصرف برنج و چاقی، با استفاده از داده های سازمان جهانی غذا و کشاورزی، مصرف نسبی انواع برنج (اعم از برنج سفید و قهوهای و آرد برنج) و میزان مصرف انرژی در رژیم غذایی 136 کشور با جمعیت بیش از 1 میلیون نفر را مورد بررسی قرار دادند.
نتایج داده ها نشان داد که میزان چاقی و هزینه های سلامت در کشورهایی چون بنگلادش (473 گرم روزانه برای هر فرد)، کامبوجیا (438 گرم)، ویتنام (398 گرم) و اندونیزیا (361 گرم) که برنج بیشتری مصرف میکنند نسبت به فرانسه (15 گرم)، انگلستان (19 گرم)، امریکا (19 گرم)، اسپانیا (22 گرم)، کانادا (24 گرم) و استرالیا (32 گرم)، به طور قابل توجهی کمتر است.
پرفسور ایمایی در ادامه ضمن بیان این که ظاهرا برنج افراد را در برابر اضافه وزن محافظت می کند، میافزاید: با این وجود گزارش ها حاکی ازآن است که شانس بروز سندروم متابولیک و دیابت در افرادی که بیش از اندازه برنج میخورند، بالاست بنابراین مصرف مقادیر مناسبی از برنج میتواند از بروز چاقی جلوگیری کند.