به گزارش اسپوتنیک، در خبرنامهٔ نشرشده توسط ریاست دفتر رئیسجمهوری افغانستان آمده است: "احتراماً به اطلاع رسانیده میشود که احزاب محترم سیاسی راجسترشده در وزارت عدلیه، یک یک تن؛ و نهادهای جامعه مدنی مرتبط به انتخابات پانزده تن که حداقل پنج تن آن را زنان تشکیل دهند، به صفت کاندیدای عضویت کمیسیون مستقل انتخابات، کمیسیون شکایات انتخاباتی و رؤسای دارالانشاهای کمیسیونها رسماً به دفتر مقام عالی ریاست جمهوری اسلامی افغانستان معرفی نمایند".
براساس این خبرنامه احزاب و نهادهای مرتبط به انتخابات حین معرفی کاندیدان، شرایط ذیل را در نظر داشته باشند:
۱ـ تابعیت افغانستان را داشته باشند؛
۲ـ دارای تحصیلات عالی حداقل لیسانس باشند؛
۳ـ دارای تجربه مدیریتی حداقل پنج سال و شهرت نیک باشند؛
۴ـ حداقل سن سی و پنج سالگی را تکمیل نموده باشند؛
۵ـ از طرف محکمه به ارتکاب جرایم ضدبشری و جنایت و یا حرمان از حقوق مدنی محکوم نشده باشند؛
۶ـ حین تصدی وظیفه عضویت حزب سیاسی را نداشته باشند.
در پایان خبرنامه آمده است که احزاب و نهادهای مرتبط به انتخابات شهرت مکمل کاندیدای معرفیشده را با ضمیمۀ فوتوکاپی اسناد تحصیلی، تذکره تابعیت، سوابق کاری، سه قطعه فوتوی جدید و سند تأییدشده وزارت عدلیه مبنی بر عدم داشتن عضویت احزاب سیاسی موصوف را طی مدت هفت روز، آغاز از ۱۳۹۷/۱۱/۲۷، رسماً به مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت (قصر مرمرین) واقع سرک وزارت امور خارجه تسلیم و رسید اخذ نمایند.
قابل ذکر است که رئیس جمهور غنی دو روز قبل با صدور فرمانی، تمام اعضای کمیسیونهای انتخاباتی افغانستان را برکنار نمود.
همچنان طی یک فرمان دیگر رئیسجمهور غنی، محمد علی ستیغ به عنوان سرپرست کمیسیون شکایات انتخاباتی و احمدشاه زمانزی به عنوان سرپرست کمیسیون مستقل انتخابات تعیین شده اند.
این فرمان پس از توشیح طرح تعدیل قانون انتخابات و برکناری رئیسان و اعضای کمیسیونهای مستقل انتخابات و شکایات انتخاباتی صادر شد.