به گزارش اسپوتنیک، به نقل از دفتر رسانهای ریاست جمهوری کشور، محمد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان طی بیانیهای خطاب به ملت در رابطه به گفتگو های صلح با طالبان توضیح داد. بیانیهای رئیس جمهور از طریق شماری از شبکه های تلویزیونی افغانستان به نشر رسید.
رئیس جمهوردر طی این سخنرانی از طاالبان خواست تا در گفتگو های صلح شرکت کنند. رئيس جمهور همچنین به ملت گفت که دولت برای پایان دادن به جنگ طولانی در کشور متعهد شده است. وی گفت ما متعهدشده ایم که جنگ 40 ساله در افغانستان را ختم کنیم.
رئیس جمهور خاطر نشان ساخت که حضور نیروهای خارجی در افغانستان بر اساس یک تصمیم دوجانبه و بینالمللی بوده و هیچ افغان نمیخواهد که این نیروهای برای مدت طولانی در خاک شان باقی بمانند. حضور فعلی بر اساس یک نیاز است و بالای این ضرورت همیشه غور شده است و میشود، که شمار نیروهای خارجی چقدر باشد و ما تلاش میکنیم که این رقم به صفر نزدیک شود.
وی گفت که طالبان در حال حاضر دو گزینه دارند: یا اینکه در پروسه صلح شرکت نموده و با مردم افغانستان یکجا شوند و یا هم همانند گذشته به عنوان یک ابزار در دست کشور های بیگانه قرار گیرند.
"من از طالبان میخواهم که پلانهای شوم بیگانگان را کنار بگذارند و ارادۀ افغانی خودرا تمثیل کنند و به خواست افغانها لبیک بگویند و با دولت مذاکرات جدی را آغاز کنند."
آقای غنی گفت که قربانی جنگها افغانها استند و باید ابتکار صلح نیز بدست افغانها باشد.
محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور گفت، افغانها هم در حملات هوایی کشته میشوند و هم در جنگ زمینی. برای هیچ افغان قابل قبول نیست که حادثۀ دردناک مانند سنگین (اشاره به حملۀ هوایی سه روز پیش در ولسوالی سنگین هلمند) دوباره تکرار شود.
غنی گفت تلاش های هماهنگ در روند صلح در کشور صورت گرفته ، اما در پهلوی آن دولت کار های زیادی را برای توسعه پروژه های بنیادی در کشور انجام داده است.
او در بارۀ خطرات احتمالی توافق صلح نیز سخن زد: ما به خاطری به تدبیر تأکید میکنیم که از تجربۀ زمان نجیبالله آگاهی کامل داریم. ما همه میدانیم که با او چگونه فریب داده شد. ملل متحد به وی تضمین تأمین صلح داده بود اما متأسفانه به فاجعه انجامید.
من به حیث یک مسؤول و رهبر منتخب 35 میلیون افغان، از نقش فعلی منطقه و جهان آگاهی دارم و این را نیز میدانم که خطرها و تهدیدات احتمالی بعد از موافقۀ صلح کدامها اند.
آقای غنی تأکید کرد که منافع ملی افغانستان که روابط شرکای بینالمللی و منطقهیی براساس آن استوار است در روند صلح غیرقابل سازش است.
با این همه، آقای غنی اما گفت تعهد جدی و قوی برای صلح دارد تا به گفتۀ او دوران تاریک چهل سالۀ جنگ افغانستان را به پایان برساند: "تعهد ما به صلح یک تعهد بیریا و سُچه است."