به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، یک منبع معتبر در حکومت، تأیید میکند که امرالله صالح، نامزدوزیر امور داخله به حیث معاون نخست، سرور دانش به حیث معاون دوم (که هم اکنون نیز معاون دوم او است) و ثریا دلیل، وزیر پیشین صحت عامه، همچون شخص سوم در دستۀ انتخاباتی آقای غنی استند.
بربنیاد قانون، رییسجمهور غنی تنها میتواند دو معاون داشته باشد. اما حنیف اتمر که او نیز امروز برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری ثبت نام کرد، عالم ساعی را همچون نفر سوم تکت انتخاباتیاش معرفی کرد. او گفت در صورت برنده شدن، قانون اساسی را تعدیل خواهد کرد و آقای ساعی را که نمایندۀ ترکتباران در تکت انتخاباتی او است، به عنوان معاون سومش معرفی خواهد کرد. یونس قانونی، معاون نخست آقای اتمر و محمد محقق معاون دوم او در تکت «صلح و اعتدال» استند.
#Ghani To Join Election Race With Four-Member Teamhttps://t.co/YcGPiUyMso pic.twitter.com/yq0hDchFm8
— TOLOnews (@TOLOnews) January 18, 2019
احتمالأ رییسجمهور غنی نیز درنظر دارد تا با پیروز شدن در دور بعدی انتخابات ریاستجمهوری، با تعدیل قانون اساسی جایگاه معاون سوم را تعریف کند.
همزمان با این، منابعی در ریاست اجراییه میگویند که دستۀ انتخاباتی عبدالله عبدالله نیز در حال تکمل شدن است.
به گفتۀ این منابع، قرار است آقای عبدالله حکمت خلیلکرزی، معاون پیشین وزارت خارجه را به عنوان معاون نخستش و یکی از نزدیکان کریم خلیلی را معاون دومش انتخاب کند، اما گفتوگوها در این باره نهایی نشدهاست.
رحمت الله نبیل، رییس پیشین امنیت ملی، از کسانی دیگری است که قرار است برای نامزدی در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده ثبت نام کند. او مرادعلی مراد، رییس پیشین گارنیزیون کابل را به عنوان معاون نخست خود و مسعوده جلال را به عنوان معاون دومش معرفی کردهاست.
روند ثبت نامهای نامزدان انتخابات ریاستجمهوری به تاریخ ۱۳ جدی آغاز شد. تاکنون عبدالطیف پدرام، حکیم تورسن، سیدنور الله جلیلی، عنایت الله حفیظ، زلمی رسول، نورالحق علومی و فرامرز تمنا و حنیف اتمر برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۹ سرطان سال آینده ثبت نام کردهاند.
پس فردا (یکشنبه، ۳۰جدی) آخرین مهلت ثبت نام نامزدان انتخابات ریاستجمهوری تعیین شدهاست. کمیسیون انتخابات میگوید که تا کنون ۷۳ تن بستههای معلوماتی را برای ثبت نام در انتخابات ریاستجمهوری دریافت کردهاند.
این در حالی است که مسؤولان کمیسیون مستقل انتخابات، زیر انتقاد جدی رهبران حکومت، نهادهای ناظر و شهروندان قرار دارند. این نهاد، پس از در حدود سه ماه هنوز نتوانسته اند نتایج نهایی انتخابات مجلس نمایندهگان را اعلام کند.
سرور دانش، معاون دوم رییسجمهور هفتۀ پیش گفت که کمیسیونهای انتخاباتی به حق شهروندان جفا کردهاند و بیش از این قابل پذیرش نیستند.
بحث آوردن اصلاحات در کمیسیونهای انتخاباتی یکی از دغدغههای اصلی نهادهای ناظر بر انتخابات نیز است. این نهادها، میگویند اگر کمیسیونهای انتخاباتی اصلاح نشوند، برگزاری انتخابات ریاستجمهوری با چالشهای جدی روبهرو خواهد شد.
یوسف رشید، رییس اجرایی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان گفت: «نیاوردن اصلاحات پیش از آغاز روند ثبت نام، بحث تغییر کمیشنران را هم به مخاطره میاندازد، چرا که به فکر ما شاید درمیان ثبت نام شوندهگان چهرههای باشند که طرفدار اعضای فعلی کمیسیون انتخابات باشند و در آن زمان رییس اجراییه و رییس حمهور نیز نامزد استند.»
قرار است انتخابات ریاستجمهوری کشور، به تاریخ ۲۹ سرطان سال ۱۳۸۸ برگزار شود.