با افتتاح راه لاجورد، ترافیک بین‌المللی در هرات پس از سال‌ها باز شد

© Photo / Shahhussain Murtazawi FBبا افتتاح راه لاجورد، ترافیک بین‌المللی در هرات پس از سال‌ها باز شد
با افتتاح راه لاجورد، ترافیک بین‌المللی در هرات پس از سال‌ها باز شد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
سرک حلقوی هرات به منظور همکاری‌های ترانزیتی و ترانسپورتی میان افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه اعمار شده است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از آوا، محمد اشرف غنی، رئیس جمهور غنی صبح امروز هنگام افتتاح سرک حلقوی هرات گفت که ترافیک بین‌المللی شانزده سال در این ولایت بسته بود و امروز با افتتاح این سرک حلقوی این مشکل رفع می‌شود.
رئیس جمهور غنی افزود که پروژه‌های دیگر نیز در هرات تطبیق می‌شود تا تغییر عمومی در وضعیت ترانزیتی و تجاری کشور به وجود آید.

ساخت سرک حلقوی کابل با هزینهٔ ۷۰ میلیون دالر پول قرضه - اسپوتنیک افغانستان
ساخت سرک حلقوی کابل با هزینهٔ ۷۰ میلیون دالر پول قرضه

گفتنی است سرک حلقوی هرات به طول 45 کیلومتر و با هزینه 22.5 میلیون دالر امریکایی از سوی کشور ایتالیا ساخته شده است.
این سرک حلقوی ولایت هرات را به مسیر راه لاجورد وصل می‌کند و قرار است اولین محموله تجاری از طریق این دهلیز به اروپا فرستاده شود، از مرز اسلام قلعه هرات آغاز و تا آخر شهرک صنعتی امتداد دارد.
طرح راه لاجورد در سال 2012 از طرف دولت افغانستان به منظور همکاری‌های ترانزیت، تجارت و ترانسپورت  میان افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه به منظور کاهش موانع ترانزیتی و تجارتی و توسعه عملیات مشترک گمرکی بین کشورهای فوق الذکر، منحیث راه بدیل ترانزیتی برای دسترسی به بنادر بحری ارایه گردید.
این طرح بعد از دو سال مذاکرات تخنیکی میان تیم‌های کشورهای یاد شده در سال 2016 موافقتنامه آن نهایی و در سال 2017 میان این کشورها در نشست ریکا امضا شد.
این دهلیز ترانزیتی از بنادر آقینه ولایت فاریاب و تورغندی ولایت هرات شروع و از طریق بندر ترکمن باشی ترکمنستان ادامه و با گذشت از بحیره خزر به باکو پایتخت آذربایجان و سپس به تفلیس پایتخت گرجستان تا بنادر پوتی و باتومی بحیره سیاه و در ضمن از شهر قارص به بنادر استانبول ترکیه و در نهایت به اروپا منتهی می‌شود.

 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала