به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، ایالات متحده امریکا در دور دوم تحریمهایش را که دونالد ترمپ آن را «سختترین» تحریمها خوانده است، بر ایران آغاز کرد.
این تحریمها، مجنمد ساختن داراییهای ایران در بانکهای جهانی، توقف خطوط کشتی رانی ایران و سرانجام به صفر رسانیدن صادرات نفت ایران را در بر میگیرند.
از آنجایی که افغانستان و ایران داد وستدهای بزرگ بازرگانی دارند، اتاق تجارت و صنایع افغانستان میگوید مطمیناً این تحریمها اقتصاد افغانستان را نیز متأثر خواهد کرد.
محمد یونس مهمند، معاون اتاق تجارت و صنایع افغانستان در این باره اظهار داشت: "از کشورهای خارجی روزانه تقریبأ یکهزار کانتینر از طریق بندرعباس وارد کشور میشود که تعزیرات بر ایران بر افغانستان نیز تأثیر میکند".
تحریمهای واشنگتن بر ایران در سه بخش بر افغانستان اثرهای چشمگیری خواهند داشت؛ نخست در داد وستدهای پولی با ایران، دوم نقش ترانزیتی ایران برای کالاهای وارداتی افغانستان از ترکیه و اروپا و سوم بندر چابهار که برای افغانستان اهمیت ویژهیی دارد.
يک روز پیش از آغاز تحریمهای واشنگتن بر تهران، رییسجمهور غنی با ایلس ویلز، معاون وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا در بخش جنوب آسیا و آسیای مرکزی در بارۀ اثرهای تحریمهای ایالات متحده امریکا بر بندر چابهار ایران گفت وگو کرد.
ریاستجمهوری میگوید که در بارۀ بندر چابهار گفت وگوهایی خوبی انجام شدهاست.
هارون چخانسوری، سخنگوی رییسجمهور در این باره میگوید: «در جلسۀ شام گذشته با خانم الیس ویلز در مورد تأثیرات تعزیرات امریکا بر بندر چابهار بحث شد که نتایج آن برای مردم افغانستان رسمأ شریک میشود و برای اقتصاد کشور و منطقه نوید خوش خواهد بود.»
ارزش داد وستد بازرگانی افغانستان با ایران در یک سال یک اعشاریه دو میلیارد دالر است و ایران پس از پاکستان بیشترین دادوستد بازرگانی را با افغانستان دارد. اتاق تجارت و صنایع افغانستان میگوید که در چهار ماه اول امسال صادرات افغانستان به ایران چهار میلیون دالر بود.
تحریمهای امریکا بر ایران افغانستان را متأثر میسازد
16:03 07.11.2018 (بازآوری شدن: 16:04 07.11.2018)
© Sputnikتحریمهای امریکا بر ایران افغانستان را متأثر میسازد
© Sputnik
عضو شوید
اتاق تجارت و صنایع افغانستان، میگوید که ایران از رهگذر واردات یکی از کشورهای بسیار مهم برای افغانستان است و تحریمهای واشنگتن میتوانند بر افغانستان نیز اثر بگذارد.