کمیسیون حقوق بشر از بدرفتاری، شکنجه و آزار جنسی مهاجرین افغان خبر داد

© REUTERS / Dimitris Michalakisکمیسیون حقوق بشر از بدرفتاری، شکنجه و آزار جنسی مهاجرین افغان خبر داد
کمیسیون حقوق بشر از بدرفتاری، شکنجه و آزار جنسی مهاجرین افغان خبر داد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در تازه‌ترین گزارش خود تحت عنوان "وضعیت حقوق بشری زنان و اطفال عودت‌کننده و اخراج‌شده‌ی افغانستان" گفته است که با ۳۳.۳ درصد زنان و کودکان در جریان مهاجرت،‌ بدرفتاری صورت گرفته است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از روزنامه اطلاعات روز، کمیسیون حقوق بشر افغانستان  روز یکشنبه (۱۵ میزان) با نشر گزارشی نوشته است: "از میان ۷۵۹ مصاحبه‌شونده (۴۴۳ زن و ۳۱۶ کودک)، ۲۵۳ نفر آن‌ها که ۳۳.۳ درصد کل مصاحبه‌شوندگان را تشکیل می‌دهند،‌ در جریان مهاجرت، به خصوص در زمان عودت یا اخراج توسط عوامل دولت میزبان، شکنجه شده و مورد لت‌وکوب واقع شده‌اند و با آنان بدرفتاری صورت گرفته است".

به نقل از گزارش، ۱۴۰ نفر در این مصاحبه گفته که با دشنام، توهین و تحقیر مواجه بوده‌، ۱۹ نفر گفته که مورد تجاوز جنسی قرار گرفته و ۳۶ نفر دیگر نیز گفته که قربانی آزار و اذیت جنسی بوده‌اند.

 

بر اساس این گزارش،‌ از میان ۷۵۹ نفر مصاحبه‌شونده، ۳۳۲ نفر آن‌ها گفته‌اند که به اجبار از کشور محل اقامت‌شان اخراج یا برگشت داده شده‌اند و ۴۲۴ نفر دیگر تأیید کرده‌اند که داوطلبانه به وطن برگشته و سه نفر دیگر نیز به این پرسش پاسخ نداده است.

یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که از میان کسانی که اخراج شده‌اند، ۱۴۳ نفر آن‌ها که به زور اخراج شده‌اند، دارای مدرک قانونی اقامت، یعنی پاسپورت همراه با ویزا یا کارت مهاجرت بوده‌اند و ۱۵۹ نفر دیگر در زمان اخراج مدرک قانونی اقامت نداشته‌اند.

بر اساس این گزارش، از مجموع ۳۳۲ زن و طفلی که در جریان پناهندگی و مهاجرت با مشکلات نقض حقوق بشری‌شان روبه‌رو بوده‌اند، ۲۳۵ نفر آنها تأیید کرده‌اند که برای دادخواهی و حل مشکلات خویش به نهادهای عدلی و قضایی کشور ترک‌شده، نهادهای عدلی و قضایی افغانستان و دفاتر سازمان ملل متحد مراجعه کرده‌اند.

یافته‌های کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان همچنان نشان می‌دهد که از میان ۲۳۵ نفر که دادخواهی انجام داده بودند، ۱۰۴ نفر آن‌ها گفته‌اند که به شکایت‌شان از مراجع مختلف رسیدگی صورت گرفته و ۱۳۱ نفر دیگرشان گفته‌اند که به شکایت آنان توجه لازم صورت نگرفته است.

قبل از این، سازمان ملل متحد با نشر یک گزارش نوشته بود که افغانستان در ردیف دوم کشور هایی قرار گرفته است که بیش از ۲.۵ میلیون شهروند آن کشور در مهاجرت به سر می‌برد اما وزارت امور مهاجرین و عودت ‌کنندگان افغانستان یک روز قبل از این نشر این گزارش اعلام کرد که حدود شش میلیون شهروند آن در کشورهای مختلف جهان مهاجر و پناهجو اند که بخش بزرگ شان در ایران و پاکستان به سر می‌برند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала