این روزنامه چاپ هند با اشاره به سفر غیرمنتظره «مایک پمپئو» وزیر خارجه امریکا به کابل در ماه جولای و ادعای وی مبنی بر کارآمد بودن راهبرد ترامپ نوشت، که آمار و ارقام درباره این بحران اما تصویر چیزی دیگری را نشان میدهد.
طالبان حدود نیمی از شهرهای افغانستان را تحت درگیری و کنترل دارد و داعش نیز برای خود در این کشور در حال ایجاد پایگاه است. تضمینی برای امنیت حتی در پایتخت نیز وجود ندارد و کابل غالبا هدف بمبگذاری قرار دارد.
از سوی دیگر نیز تحقیقات اخیر نشان میدهد، که مجموع تلفات جنگی در افغانستان، از جمله غیرنظامیان و جنگجویان در هر دو طرف بزودی در سال 2018 به بیش از 20 هزار نفر افزایش خواهد یافت. براساس این آمار جنگ افغانستان در خونینترین نقطه خود از آغاز قرار دارد.
آنتونی کردزمن عضو ارشد مرکز مطالعات راهبردی و بینالمللی نیز تصریح کرد، که جنگ افغانستان وارد مرحله فرسایشی شده است اما کاخ سفید این موضوع را تایید نمیکند.
وی افزود: جنگهای فرسایشی معمولا زمانی پایان مییابند که دو طرف از ادامه آن خسته شوند و یکی از طرف ها بطور غیرمنتظرهای خُرد میشود اما راهی برای دانستن آنکه این اتفاق چه زمان رخ خواهد داد وجود ندارد.
یادآوری می کنیم، که امریکا پس از حملات 11 سپتمبر 2001 به بهانه نابودی گروه های تروریستی القاعده و طالبان به افغانستان حمله کرد و تا امروز درگیر این جنگ می باشد.