افغانستان از امریکا خواستار مستثنی شدن از تحریم های این کشور در برابر ایران شد

© Sputnikافغانستان از امریکا خواستار مستثنی شدن از تحریم های این کشور در برابر ایران شد
افغانستان از امریکا خواستار مستثنی شدن از تحریم های این کشور در برابر ایران شد - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
تحریم های تازه امریکا بر ایران تاثیر مستقیم بر زندگی پناهجویان افغانستانی در ایران و نیز روند داد و ستد بازرگانی ایران و افغانستان دارد.

ظریف: تهدیدها و تحریم ها نتیجه نخواهند داشت - اسپوتنیک افغانستان
ظریف: تهدیدها و تحریم ها نتیجه نخواهند داشت
به گزارش اسپوتنیک به نقل از آوا، فرامرز تمنا رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت خارجه می گوید:- "خواست حکومت افغانستان همواره این بوده که در قضیه افغانستان یک استثنا قایل شوند، آن بخش از روابط افغانستان و ایران درعرصه تجارت که به توسعه زیرساخت ها و انکشاف اقتصادی افغانستان کمک میکند، از تحریم ها مستثنی قرار داده شود".

افغانستان پس از اظهار نظر رئیس جمهور امریکا هم زمان با اعلام تحریم های تازه واشنگتن برتهران، که اعلام کرد:- "هر کس با ایران معامله کند با امریکا معامله نخواهد کرد!، این درخواست را مطرح کرده است".
وزارت خارجه افغانستان، با نگرانی از این پیام رئیس جمهور امریکا می گوید، که این تحریم ها زندگی پناهجویان افغانستانی در ایران، کاروبار هند ایران و افغانستان در بندر چابهار، و نیز روند داد و ستد بازرگانی ایران و افغانستان را به چالش خواهد کشید.
مقام های این وزارت هشدار می دهند، که در صورت استثنا قرار نگرفتن روابط کابل و تهران دراین تحریم ها، بسیاری از زیرساخت های افغانستان با خطر نابودی روبرو خواهند شد.
بر بنیاد آمارها، افغانستان چهارمین کشور بزرگ برای صادرات ایران است. بر اساس تازه ترین  گزارش‌ها ارزش تجارت ایران با افغانستان به جز نفت در چهار ماه نخست سال مالی این کشور به بیش از یک میلیارد دالر رسیده ‌است.
درهمین‌حال، شماری‌ از آگاهان اقتصاد،  برای بیرون رفت از وابسته بودن افغانستان به کشور خاصی از حکومت می‌خواهند که روی توافق‌نامه‌های دوجانبه و چندجانبه کار کند که جست‌وجوی راه‌های بدیل بازرگانی با کشورهای همسایه، یکی‌از راه‌های حل مشکلات بازرگانی خارجی کشور دانسته میشود.

یادآوری می کنیم، که زیر ساخت های افغانستان در نتیجه جنگ های طولانی از بین رفته و افغانستان حالا به یک کشور وارداتی برای کشورهای همسایه اش تبدیل شده است و نزدیک به 80 درصد از ضرورت های زندگی شهروندان افغانستان از بیرون وارد می شود.

 

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала