به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری آوا، بنا به اعلام منابعی در سفارت افغانستان در اسلام آباد ، در یک ماه اخیر، گوگل به دونفر از کارکنان سفارت و صاحب یک حساب شخصی، هشدار داده است که آنها هدف حمله قرار گرفتهاند.
هفته پیش، عفو بینالملل جزئیاتی را از تلاش برای نصب بد افزار روی کامپیوتر و موبایل چند فعال منتقد ارتش پاکستان منتشر کرد. ارتش پاکستان در مورد مطرح شدن اتهامهایی مبنی بر دخالت سازمان اطلاعاتی پاکستان سکوت کرده است.
بعد از پیام هشدار گوگل، ایمیل یکی دیگر از دیپلماتهای افغان هک شد و از آن ایمیلهایی حاوی فایلهای مشکوک ارسال شد.
به نظر میرسید که این ایمیلها، حاوی عکسهایی از تظاهرات معترضان مرتبط با "جنبش حفاظت از پشتونها" است. اما در واقع این ایمیلها حاوی بد افزار بودند، البته امکان بررسی این فایلها وجود ندارد.
جنبش حفاظت از پشتونها، ارتش پاکستان را به نقض حقوق بشر در جریان جنگ با تروریسم متهم میکند. این اعتراض بدون خشونت بود، اما با توجه به انتقاد مستقیم از سازمان اطلاعاتی پاکستان، بحث برانگیز بود.
چرا این ایمیلها ارسال شدند؟
حامیان ارتش پاکستان، فعالان جنبش حفاظت از پشتونها را به همکاری با سازمان اطلاعاتی افغانستان متهم میکنند. دو کشور اغلب یکدیگر را به زیرپا گذاشتن امنیت خاکشان متهم میکنند.
یک منبع در سفارت افغانستان به بیبیسی گفته که نگران است ارسال ایمیلهای مربوط به تظاهرات جنبش حفاظت از پشتونها، با حسابهای ایمیل کارکنان سفارت، این تصور را ایجاد کند که سفارت، با فعالان این جنبش ارتباط دارد یا از آنان حمایت میکند.
ایمیلها از حسابهای هک شده کارکنان سفارت افغانستان به چهرههای سیاسی پاکستان ارسال شده است. از جمله وزیران سابق اطلاع رسانی و دادگستری. همچنین ایمیلی به بوشرا گوهر، یکی از نمایندگان سابق حزب ملیگرای پشتون ارسال شده است. خانم گوهر به بیبیسی گفته است که "میدانم تمام حسابهای کاربری من شنود میشود. پارلمان باید کمیتهای برای بررسی این شرایط تشکیل دهد."
آیا حملات سایبری دیگری هم در کار بوده است؟
برای یکی از کارمندان اداری سفارت افغانستان و یکی از کارمندان سابق سفارت هم صفحات فیس بوک جعلی ایجاد شده است. عفو بین الملل گزارش داده است که یک حساب کاربری فیس بوک به نام "سنا حلیمی" هم ایجاد شده و به چند فعال حقوق بشر در لاهور، بد افزار ارسال کرده است.
یکی از کارکنان سفارت افغانستان گفته که با "سنا حلیمی" چت کرده و او ادعا کرده که یک زن افغان ساکن هرات است. این حساب کاربری همچنین با چند فعال حقوق بشر در فیس بوک دوست است. یکی از این فعالان گفته، صاحب حساب "سنا حلیمی" به او پیامهایی با محتوای عاشقانه فرستاده تا او را به ادامه مکالمه جلب کند.
یک شرکت امنیت موبایل، به نام لوک آوت، هفته پیش گزارشی منتشر کرد که در آن آمده بود از حساب کاربری "سنا حلیمی" دستکم دوبار در پیام رسان فیس بوک، بد افزار ارسال شده است. این گزارش در مورد هک کردن موفق موبایلها توسط گروهی منتشر شده است که به ادعای گزارش "احتمالا" مرتبط با ارتش پاکستان است. این گزارش حدود ۳۰ گیگابایت اطلاعات را بررسی کرده که بیشتر آن متعلق به مقامهای افغانستان بوده است.
"سنا حلیمی" کیست؟
بیبیسی دریافته است که عکس حساب کاربری فیس بوک سنا حکیمی، در واقع متعلق به یک سرآشپز در لاهور به نام سلوا گردزی است که هیچ ارتباطی هم با افغانستان ندارد. او از بستگان نزدیک یک فعال سیاسی منتقد ارتش پاکستان به نام عایشه صدیق است اما مشخص نیست که دلیل استفاده از عکس او، به دلیل فعالیتهای خانم صدیق باشد.
خانم گردزی گفته، بعد از آنکه هفته پیش گزارشی در بیبیسی در مورد حمله سایبری خوانده متوجه شده که از عکس حساب فیس بوک و اینستاگرامش سوء استفاده شده است. او به ببیسی گفته هیچ ارتباطی با فعالیتهای سیاسی ندارد و قصد دارد برای آنکه سوء استفاده از عکسش، باعث اشتباه نشود، به آژانس تحقیقات فدرال پاکستان شکایت کند.