چرا افغانستان در اجلاسیه سران گروه بیست هامبورگ فراموش شد!

© Sputnik / Michael Klimentyev /  مراجعه به بانک تصاویر چرا افغانستان در اجلاسیه سران گروه بیست هامبورگ فراموش شد!
چرا افغانستان در اجلاسیه سران گروه بیست هامبورگ فراموش شد! - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
بهبود روابط روسیه وامریکا بیشترازهمه به نفع کشورجنگ زده افغانستان خواهد بود

اجلاسیه سران کشورهای گروه 20 درشهرهامبورگ آلمان و دیدار رو بروی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا از شگفت انگیزترین دیدار های سیاسی دراین اجلاسیه بود، چون نظر به گزارش رسانه های امریکا وغرب، پوتین به پیروزی ترامپ در انتخابات امریکا نقش داشت واتهامات مبنی به روابط تیم انتخاباتی ترامپ با عوامل روسیه هم چنان در کنگره امریکا در جریان است، همه پیشگویی میکردند که ترامپ رغبت نشان نه خواهد داد تا باپوتین بیشترازسی دقیقه مذاکراه نماید. اما برخلاف پیشگویی تمام دیپلماتها و کارشناسان نخستین دیدار دو ابرقدرت اتمی جهان دوس اعت و پانزده دقیقه در باره سوریه، اوکرائین، کوریای شمالی، دخالت احتمالی روسیه در انتخابات امریکا، امنیت اطلاعاتی، مبارزه با تروریسم و روابط دو جانبه ادامه یافت. وزرای خارجه هر دو کشور نتایج مذاکرات را سودمند و رضایت بخش اعلام نمودند وهردو کشور توافق نمودند که از تاریخ نهم جولای ماه جاری درجنوب غرب سوریه آتش بس اعلام گردد.

دکتور علی احمد کریمی ژورنالست ورزیده مبصر و تحلیلگر شناخته شده سیاسی افغانستان در پاسخ به سوال حیدرشاه خیال خبر نگار آژانس بین المللی اسپوتنیک ابراز نظر نموده گفت:

«ترامپ در این دیدار اول دست آشنایی رابه جانب پوتین درازنمود. او این آشنایی را با پوتین «مایه افتخار» خواند وپوتین گفت « از دیدار با شما خوشحالم». اگرچه پیشگویی درباره تحقق عملی این دیدار در آینده  نزدیک دشواراست ولی میتوان این دیدار را چون نشانه بهبود روابط میان روسیه و امریکا به فال نیک تلقی نمود که در این اواخر روابط دو کشور فوق العاده تیره گردیده بود و بهبود روابط نه تنها به نفع روسیه وامریکا است بلکه به امنیت تمام جهان  کمک خواهد نمود چون بدون همکاری های مشترک دو ابرقدرت بزرگ اتمی جهان،جنگ واختلافات درمناطق مختلف جهان حل نه خواهد گردید».

دکتور کریمی در مورد اینکه چرا در اجلاس بیستگانه بزرگ در هامبورگ به مساله افغانستان بحث نشد، نظر خود را ارائه نموده و گفت که بهبود روابط روسیه و امریکا بیشتر از همه به نفع کشور جنگ زده افغانستان خواهد بود، چون امریکا و روسیه تا کنون به رویدادهای افغانستان بگونه دو رقیب برخورد  نموده اند و در رقابت ها معمولا حریف در مقابل حریف از دشمن حریف استفاده می نماید، مقامات رسمی افغانستان بارها ارتباطات روسیه و ایران را باطالبان چون مداخله در امورداخلی افغانستان انتقاد نموده اند و روسیه نیز ارتباط با طالبان را که دشمن امریکا اند غنیمت شمرده است، و اینکه در اجلاسیه سران گروه 20 در هامبورگ به جنگ افغانستان توجه نگردیده است، به باور کارشناسان به خاطرآنست که سران این کشورها جنگ افغانستان را جنگ و مشکل امریکا می دانند و طبعا با حضور ترامپ که اکثر کشورهای اجلاسیه  گروه 20  به مدار امریکا می چرخند، نخواستند تا خشم ترامپ را در باره افغانستان  برانگیزند. اما جنگ دو امدار وب دون نتیجه  امریکا در افغانستان برای دولت امریکا زخم سرطان گردیده است و ادامه این جنگ عواقب خطرناک برای همه در پی خواهد داشت.

ترامپ و نظامیان امریکا این را نیز میدانند اگر افغانستان به سوریه دوم در منطقه تبدیل گردد در آن صورت امریکا به سرنوشت بدتر از سوریه مواجه خواهد گردید چون افغانستان در قلب کشورهای آسیا موقعیت دارد و اکثر کشورهای منطقه مانند ایران، چین و کشورهای آسیای میانه که مناطق منافع روسیه به شمار می آیند، در قطب مخالف با امریکا قرار دارند و امریکا در این حلقه تنها باقی می ماند. در افغانستان و کشور های آسیای میانه که گرایشهای تند مذهبی و سنت های استبدادهای شرقی حاکم است، خاک این کشورها برای پرورش آشوب وفتنه گرایی های افراطگرانه مساعد می باشد.

دکتور کریمی افزود: «ترامپ در کنار بحران های داخلی امریکا وسایر مناقشات بین المللی باید به مردم امریکا نشان بدهد که پول مالیات آنها و خون فرزندان شان به افغانستان بیهوده به هدر و تلف نمیگردد.

ترامپ با  اعزام چند هزار سرباز تازه نفس درجنگ افغانستان به تنهایی و بدون همکاری با روسیه پیروز نمی گردد و آینده پیروزی های سیاسی ترامپ در افغانستان رقم خواهد خورد. ادامه جنگ در افغانستان لطمه شدید به روحیه ارتش امریکا وارد خواهد گردانید و باعث تشویق بیشتر تروریستها در افغانستان و منطقه میگردد.

ولادیمیر پوتین در این اجلاسیه به صراحت اعلام نمود که مبارزه باتروریسم باید به همکاری مشترک تمام کشور ها و تحت قیادت سازمان ملل صورت بگیرد. روسیه بعد از حادثه 11 سپتامبر اولین کشوری بود که از حمله امریکا برعلیه طالبان حمایت نمود. دولتها و بویژه قدرتهای برتر جهان دوست و دشمن دائمی ندارند و تنها در فکر منافع دائمی خود میباشند، چنانچه اجلاسیه امسال گروه 20 به مقایسه سالهای گذشته نشان داد که این اجلاسیه صحنه اختلافات بی سابقه وهمچنین رقابت ها وائتلافهای جدید را  در تعیین سیاست جهانی و منافع کشورهای پیشرفته صنعتی جهان  منعکس گردانید، مانورهای سیاسی بین المللی در جهان معاصر بگونه ای تئوری بقای داروین است که رهبران کشورهای برتر جهان در این مسابقه سیاسی به خاطر منافع خود می رزمند. جهان بعد از شکست سیاست جهانی شدن تغیر نموده، جهان یک قطبه بدون آنکه تاثیری ازخود به جا بگذارد به قطب های رنگارنگ تبدیل گردیده است».

قابل یادآوری است که نخستین اجلاسیه سران کشورهای 20 بدنبال بحرانهای تکان دهنده اقتصادی درسال 2008 در واشنگتن برگزار گردید. درآن سال در تالار سران کشورهای گروه 20 جورج بوش پسر رئیس جمهور امریکا سیاست جهانی را دیکته می نمود و امریکا یگانه قدرت برتردنیا بود. حالا در اجلاسیه آلمان سران کشورها در حالیکه علاقمند به مقابله جویی درهمکاری های بین المللی نیستند و شعار ترامپ را که «امریکا فراتر ازهمه ودرهمه جاست» میدانند، تلاش دارند تا بطور مستقل ازمنافع خود دفاع  نمایند اگرچه متحدین امریکا دراروپا و سایر کشورهای جهان این را نیز میدانند که بدون امریکا چون بزرگترین قدرت نظامی جهان قادر به تامین امنیت خود نیستند، ولی به خاطر تضاد منافع از لحاظ سیاسی و اقتصادی بدون توجه به امریکا بطور مستقلانه از منافع خود دفاع می نمایند.

دکتور کریمی در این ارتباط گفت: «اروپا که در طول تاریخ مهد و گهواره تحولات سیاسی و اجتماعی و پیشرفتهای علمی محسوب میگردد، برعلیه اقدامات یک جانبه و انزو اگرانه امریکا و خروج آن از موافقتنامه پاریس پیرامون محیط زیست و طرفداری امریکا ازسیاست حمایتگری که مانع تجارت آزاد میگردد علم مخالفت را برداشته است. خانم میرکل سیاستمدار کهنه کار و برجسته آلمان و میزبان اجلاسیه سران که درمیان کشورهای اتحادیه اروپا نقش کلیدی را دارد پیش از برگزاری این همایش اعلام نموده بود که اروپا باید ازامنیت خود دفاع نماید که درتاریخ روابط امریکا وآلمان کم سابقه می باشد، اروپایان میگویند که اروپا باید لیدرغرب باشد. ترامپ تاجراست ،هنر دولتمداری را نمی  داند و به هر پدیده به دیده بزنیس می نگرد وتصورمی نماید که کشورهای دموکراسی اروپا کرایه نشین امریکا باشد. تظاهرات جنبشهای ضد جهانی شدن وضد کپیتالیسم باشعار به جهنم خوش آمدید بیشتر برعلیه سیاست های ترامپ بود و در اثر خشم جوانان ازسرتاسر اروپا شهرهامبورگ به قرارگاه نظامی تبدیل گردیده بود.

 اگر نتایج این اجلاسیه و دیدار روبروی پوتین وترامپ منجر به همکاری های مشترک روسیه وامریکا در نقاط داغ جهان که هر روز صدها خانواده ومردم بی گناه قربانی انفجار وحشیانه تروریست ها میگردد کمک نماید می توان این دست آورد را موفقیت این اجلاسیه نمائید.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала