به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری جمهور، وزارت خارجه کشور میگوید که افغانستان با پاکستان برای تعیین راهکارهایی به منظور مدیریت بحران که شامل پیشگیری از طریق تبادل اطلاعات استخباراتی است، به توافق رسیده است.
وزارت امور خارجه با نشر خبرنامه ای گفته است که این توافق، دو کشور را قادر میسازد تا ارتباطات و گفتوگوهای "موثر و بهموقع" در راستای مبارزه با تروریزم و حالات اضطراری دیگر که ممکن است تاثیرات منفی بر روابط طرفین بگذارد، داشته باشند.
وزارت خارجه افغانستان میگوید که کشور چین از ایجاد یک چنین راهکاری پشتیبانی میکند.
این توافق به دنبال سفر دو روزه وانگ یی، وزیر خارجه چین به افغانستان و پاکستان شکل گرفته است. وزیر خارجه چین که در ۲۴ و ۲۵ جون به کابل و اسلام آباد سفر کرد، در دیدار با وزرای خارجه دو کشور ضمن حمایت همهجانبه از روند صلح به رهبری افغانستان از دو کشور خواست تا روابط خوب و پایداری داشته باشند. در متن اعلامیه وزارت امور خارجه افغانستان آمده است، که
بنابر دعوتِ افغانستان و پاکستان، وزیر خارجۀ چین، وانگ یی از جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری اسلامی پاکستان، در ۲۴ و ۲۵ جون دیدار کرد.
در جریان این بازدید، هر سه طرف حملات تروریستی اخیر در افغانستان و پاکستان را محکوم کرده و به خانواده های قربانیان ابراز تسلیت و با زخمی ها و آنانیکه از حوادث یادشده متأثر گردیدند، ابراز همدردی نمودند. طرفین در این بازدید در مورد اوضاع افغانستان، روابط میان افغانستان و پاکستان و همچنان همکاریهای سه جانبۀ چین — افغانستان — پاکستان، بصورت عمیق و همه جانبه بحث وتبادل نظر نموده و پیرامون نکات ذیل به توافق رسیدند.
۱. هر سه طرف متعهد به حفظ صلح و ثبات در منطقه، افزایش اتصالات و ارتباطات منطقه یی و همکاریهای اقتصادی بوده وخواهان ارتقا و گسترش دامنۀ امنیت و توسعۀ مشترک میباشند.
۲. هردو افغانستان و پاکستان خواستار بهبود روابط باهمدیگر بوده و خواهان تقویت اعتمادِ متقابل سیاسی، افزایش همکاریها در زمینه های مختلف به شمول مبارزه بر علیه تروریزم و رویاروئی مشترک با چالشهای امنیتی میباشند. جانب چین امیدوار است تا افغانستان و پاکستان بتوانند روابط خوب و پایداری داشته و بر ارائه کمکهای لازم در زمینه بر اساس نیازهای طرفین، تمایل داشته باشند.
۳. افغانستان و پاکستان در راستای ایجاد یک میکانیزم مدیریتِ بحران، به شمول پیشگیری از طریقِ تبادل معلوماتِ استخباراتی به موقع و مؤثر و اتخاذ تدابیر مشترک دیگرِ موردِ نظر، به توافق رسیده اند. این، هردو طرف را قادر می سازد تا ارتباطات و گفتگوهای مؤثر و به موقع را در جهتِ مبارزه با تروریزم و حالات اضطراری دیگر با هدفِ یافتنِ راه حل های مناسب از طریق گفتگو و مشاورت و جلوگیری از بدتر شدن اوضاع که ممکن است تأثیرات منفی را بر روابط طرفین بگذارد، داشته باشند. جانب چین، از ایجادِ یک چنین میکانیزمی، پشتیبانی میکند.
۴. هر سه جانب، موافقت کرده اند تا میکانیزم گفتگوهای وزیران خارجۀ چین — افغانستان — پاکستان را تأسیس نموده و پیرامونِ مسائل موردِ اهتمامِ مشترک که با همکاریهای اقتصادی آغاز خواهدشد، همکاری نمایند.
۵. هر سه جانب باور دارند که آشتی ملی راه حل اساسی مسئلۀ افغانستان است. مسئله ای که نمیتواند از طریق توسل به خشونت حل و فصل گردد. چین وپاکستان از روندِ آشتی ملی " تحتِ رهبری ومالکیت افغانها " حمایت نموده و آماده اند تا نقشِ مؤثر و سازنده ای را در پیشبردِ پروسۀ مذکور، ایفا کنند. هر سه طرف، از طالبان افغانی دعوت مینمایند تا به پروسۀ آشتی ملی به زودترین فرصت ممکنه، بپیوندند.
۶. هر سه طرف اعتقاد کامل دارند که گروه همآهنگی چهارجانبه، باید یک بار دیگر اِحیا شود تا محیط و بسترِ مناسبی را برای گفتگوهای صلح وپیوستن طالبان به این گفتگوها، ایجاد کند.
۷. هر سه طرف، از ابتکار پروسۀ کابل حمایت نموده و به این نظر میباشند که گروه تماسِ همکاریهای شانگهای — افغانستان بایست به زودترین فرصتِ ممکنه اِحیاء گردد تا نقش سازنده ای را در جهت پیشبردِ فرآیندِ آشتی ملی افغانستان، بازی نماید.