نیویورک تایمز: از یک سو استراتژی نامشخص امریکا و سویی افزایش نیروهایش در افغانستان

© REUTERS / Brian Snyderنیویورک تایمز: از یک سو استراتژی نامشخص امریکا و سویی افزایش نیروهایش در افغانستان
نیویورک تایمز: از یک سو استراتژی نامشخص امریکا و سویی افزایش نیروهایش در افغانستان - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
در حالی که استراتژی جدید ترامپ برای افغانستان هنوز اعلام نشده است، اما نظامیان امریکایی در این کشور افزایش داشته‌اند و این ابتکار عمل در اختیار پنتاگون قرار گرفته است.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از "نیویورک تایمز"(New York Times)، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور امریکا نخستین تصمیم بزرگ خود درباره جنگ افغانستان را گرفته اما رسانه‌ای نکرده است. در عوض پنتاگون با انتشار بیانیه‌ای هفته گذشته تصدیق کرد که ترامپ به وزیر دفاع خود این اختیار را داده تا چند هزار نیروی بیشتر به افغانستان اعزام کند.

ترامپ که در توییتر خود حضور بسیار فعالی دارد، درباره این اعلامیه اظهارنظری نکرد. اما تاثیر این تصمیم بسیار مشخص است؛ ترامپ ابتکار عمل نظامی در جنگ افغانستان را کاملا به پنتاگون سپرده است.

کاخ سفید نیز در واکنش به بیانیه مبهم پنتاگون سعی داشت تا آن را کم‌اهمیت جلوه دهد. در این بیانیه تنها به تعیین «سطح نیروها» اشاره شد. این نشان‌‌دهنده بحران داخلی دولت ترامپ است که نمی‌داند درباره وضعیت وخیم افغانستان چه اقدامی کند.

از سوی دیگر، فرماندهان سابق و نخبگان نظامی امریکا می‌گویند که اعزام نیرو بدون داشتن استراتژی کار عاقلانه‌ای نیست و کنترل رئیس‌جمهور بر ارتش را از بین برده و مسئولیت ریاست جمهوری برای اعلام و حمایت از اعزام نیرو را نیز از بین می‌برد.

جنرال بازنشسته کارل ایکنبری که از فرماندهان ارشد ارتش امریکا و سفیر این کشور در افغانستان بوده است، در این باره گفت: "فرمانده قوای مسلح مسئولیت کنترل جنگ‌ها را از طریق تعیین ماموریت، فرمانده و سطح نیروها بر عهده دارد و سپردن هر یک از این وظایف به دیگری عواقب بدی خواهد داشت."

برخی در کاخ سفید می‌گویند که مقامات هنوز درباره نقش امریکا در افغانستان در حال گمانه‌زنی هستند. یکی از مشاوران ارشد کاخ سفید نیز اظهارداشت که کاخ سفید در حال بررسی برخی موضوعات ابتدایی است از جمله اینکه آیا افغانستان به جای جنگ‌سالاران قدرتمندی که قدرت را تقسیم می‌کنند به حکومت مرکزی قوی نیز احتیاج دارد یا خیر؟

این در حالی است که امریکا اعزام 3 تا 5 هزار نیروی بیشتر به افغانستان را در دست بررسی دارد. مشخص نیست که نظر ترامپ درباره این استراتژی چیست و یا حتی وی چقدر در این گفت‌وگوها دخیل است.

مقامات می‌گویند ترامپ در هفته گذشته در دو جلسه شورای امنیت ملی امریکا شرکت کرد. یکی از این جلسات با محوریت شمار نیروها در افغانستان و دیگری برای گفت‌وگو درباره استراتژی آمریکا در جنوب آسیا بود.

رئیس‌جمهور امریکا از زمان ورود خود به کاخ سفید، تقریبا درباره افغانستان اظهارنظری نکرده، ولی توئیت‌های وی در زمانی که یک شهروند عادی بود نشان‌دهنده نظر منفی ترامپ درباره حضور آمریکا در جنگ افغانستان است.

ترامپ در سال 2012 در حساب شخصی خود در توییتر نوشت: "زمان آن رسیده که از افغانستان خارج شویم. ما برای مردمی جاده و مدرسه می‌سازیم که از ما متنفر هستند. حضور در افغانستان به سود منافع ملی ما نیست."

حتی جیمز ماتیس نیز اذعان دارد که بدون داشتن استراتژی گسترده‌تر، که کاخ سفید می‌گوید تا اواسط ماه جولای آماده نخواهد شد، اعزام نیروهای بیشتر نیز کافی نخواهد بود.

نیویورک تایمز در ادامه مشکلاتی که باید در استراتژی جدید واشنگتن لحاظ شود می‌نویسد: در این میان سوالات اساسی وجود دارد که امریکا چه راهکاری برای مقابله با پناهگاه‌های تروریست‌ها در پاکستان دارد، چطور می‌خواهد با فساد گسترده در افغانستان مبارزه کند و برای تشویق طالبان برای پیوستن به روند صلح چه برنامه‌هایی دارد؟

پروفسور «ریچارد کوهن» مورخ نظامی در دانشگاه کالیفرنیای شمالی که مشاور «مک مستر» مشاور امنیت ملی آمریکا برای رساله دکتری وی هم بود، در این رابطه گفت: رئیس‌جمهور زمان و علاقه تصمیم‌گیری درباره افغانستان را ندارد و به همین دلیل است که این وظیفه را به جنرال ماتیس محول کرده است.

در حالی که چند روز پیش اخباری مبنی بر اعزام 4000 نظامی بیشتر امریکایی به افغانستان منتشر شده بود، جمعه هفته گذشته پنتاگون اعلام کرد که ژنرال ماتیس هنوز تصمیمی درباره شمار دقیق افزایش نیروها نگرفته است.

«دانا وایت» یکی از سخنگوهای پنتاگون گفت: هرگونه تصمیم پنتاگون مستلزم مشورت با دیگر بخش‌های دولت امریکا، حکومت افغانستان و دیگر اعضای ناتو خواهد بود.

حدود 6 هزار و هفتصد نظامی امریکایی مشغول آموزش و مشاوره به نیروهای امنیتی افغان هستند که 400 نظامی در خارج از کشور و دو هزار و صد نفر دیگر در عملیات‌های ضد تروریستی را شامل می‌شود..

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала