به گزارش اسپوتنیک، کریم امینی، خبرنگار طلوعنیوز در این گزارش، پاسگاههای بازرسی اطراف شهر و نیز مسیری را که موتر پر از مواد منفجره تا قلب شهر پیموده است، برجسته ساخته است.
این حمله که بزرگترین حملۀ انفجاری در پایتخت پنداشته میشود، در چند صد متری دفتر رییس جمهور و نزدیک تر از آن، دفتر رییساجراییه حکومت صورت گرفته است.
بر بنیاد این گزارش، ۲۵ تا ۳۰ راه اصلی و فرعی برای ورود به چهار راهی زنبق و محل رویداد وجود دارند و در هر مسیر، ۲ تا ۵ پاسگاه و ایست های بازرسی وجود دارند.
از این رو، رسیدن یک تانکر پر از مواد انفجاری به این محل به شدت محافظت شده و دیپلومات نشین پایتخت، پرسشهای را بوجود آورده است و نیز با انتقادهای سختی رو بهرو شده است.
اسدالله سعادتی، عضو مجلس نمایندهگان مسؤولان امنیتی و رهبران حکومت را در کار تأمین امنیت و حفظ جان و مال مردم ناکام میداند.
او در این باره بیان داشت: «این نشان دهندۀ ضعف و نا توانی و بی مسؤولیتی نیروهای امنیتی ما و در مجموع دولت ماست.»
میرزا محمد یارمند، معین پیشین وزارت امور داخله نیز گفت: «امنیت در کابل امنیتی است که با استفاده از قوای بشری صورت میگیرد؛ حالا ما باید این امنیت را تغییر بدهیم، به شکل تکنولوژیکی باید بیاید، ظرفیت تکنالوژیکی، ظرفیتهای انسانی تکنالوژیکی و تعبیه تکنالوژی در تمام شهر نیاز است. »
در این میان، برخی از نظامیان پیشین باور دارند که نهادهای امنیتی، در رأس شورای امنیت ملی، ریاست عمومی امنیت ملی، نهاد های کشفی و استخباراتی و نیز وزارت امور داخله در کار تأمین امنیت مردم و جلو گیری از حملههای انتحاری و انفجارها ناکام بودهاند.
آنان تأکید دارند که بهترین گزینه برای مقامهای درجه اول این نهادها پوزش خواهی از مردم و کناره گیری از مقامهای شان است.
عتیق الله امرخیل، نظامی پیشین تصریح کرد: « (سران حکومت)همین کار را که بکنند؛ از مردم معذرت بخواهند و بگویند که ما نمیتوانیم، این هم غیرت است، هم وظیفۀ شان است، هم همت است و هم بهترین راه است.»
با این هم، فرمانده پولیس کابل این گونه حملههای مرگبار را عادی میداند.
حسن شاه فروغ، فرمانده پولیس کابل در این باره گفت: «چنین حوادث در تمامی دنیا رخ میدهد؛ تنها درافغانستان نیست. افغانستان کشوری است که ۳۰ سال در حال جنگ است، افغانستان در گیری تروریزم است. این حادثههایی است که ممکن است رخ بدهد، و این را هم گفته نمیتوانم که این حادثۀ اخیر بود و دیگر هیچ حادثهیی رخ نخواهد داد.»
این حمله، به اندازۀ ویرانگر و مرگبار بود که کابل را در خون نشاند و جهان را تکان داد. بسیاری از رهبران جهان به شمول دونالد ترمب، رییس جمهور ایالات متحده امریکا و سازمان ملل این حمله را نکوهش کردهاند و بر حمایت شان از حکومت و مردم افغانستان تأکید کرده اند.
چگونه تانکر پُر از مواد منفجره به کابل رسید
© Sputnik / M.Naderiچگونه تانکر پُر از مواد منفجره به کابل رسید
© Sputnik / M.Naderi
عضو شوید
حملۀ مرگبار روز گذشته (چهارشنبه ۱۰ جوزا) در چهار راهی زنبق که یکی از بخشهای محافظت شدۀ شهر کابل است، اکنون پرسشهای زیادی را نزد شهروندان کشور به میان آوردهاست که چگونه امکان دارد که رویدادی به این بزرگی در منطقۀ به شدت محافظت شده رُخ دهد.