هیل: صلاح امریکا در مداخله بیشتر در افغانستان نیست

© AFP 2023 / WAKIL KOHSAR US Marines walk in line after arriving in Kandahar on October 27, 2014, as British and US forces withdraw from the Camp Bastion-Leatherneck complex in Helmand province
US Marines walk in line after arriving in Kandahar on October 27, 2014, as British and US forces withdraw from the Camp Bastion-Leatherneck complex in Helmand province - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
یک رسانه امریکایی در یادداشتی به طرح افزایش اعزام نظامیان خارجی به افغانستان اشاره کرد و نوشت: مداخله امریکا در امور افغانستان بیش از این به صلاح نبوده و فقط سرعت توانمندسازی نیروهای افغان را کاهش می‌دهد.

به گزارش اسپوتنیک، هیل روزنامه امریکانوشت: در حالی که هنوز غبار حمله خونین انتحاری کابل فرو  ننشسته، برنامه استراتژی جدید امریکا در قبال افغانستان همچنان روی میز ترامپ قرار دارد.

شورای امنیت ملی امریکا خواستار برنامه‌ای جدید در افغانستان شده که شامل افزایش نیروها در افغانستان و آزادی عمل بیشتر آنها شده است؛ همچنین، این استراتژی جدید شامل بمباران هوایی بیشتر پهپادها و حمایت بیشتر از نیروهای امنیتی و پولیس افغانستان می‌شود.

Флаг США на демонстрации военной техники и вооружения НАТО в Латвии - اسپوتنیک افغانستان
زلمی خلیلزاد: در صورت اثبات حمله دیروز از سوی حقانی استراتژی امریکا در قبال اسلام آباد تغییر می کند

اهداف این استراتژی جدید افغانستان شامل کشاندن طالبان به میز مذاکره و از بین بردن تهدیدات مخالفان مسلح و گروه‌های تروریستی است.

دولت ترامپ در حالی بررسی اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان را در دست دارد که از اگوست سال 2009 تا اگوست 2013، حدود 60 تا 100 هزار نیروی امریکایی در افغانستان حضور داشته که این تعداد نیرو نه تنها موفق به شکست طالبان بلکه حتی منجر به ایجاد صلح میان طالبان و حکومت نیز نشد.

از سویی نیز، وخیم‌تر شدن وضعیت امنیتی افغانستان در حالی صورت گرفته که اکنون مجموع نیروهای امنیتی و پولیس افغان به 330 هزار نفر می‌رسد؛ این در حالیست که شمار جنگجویان طالبان حدود 25 هزار نفر است.

در ادامه این یادداشت آمده است: ممکن است بزودی به مردم امریکا گفته شود که اعزام پنج تا 10 هزار نیروی اضافی به افغانستان برای مجبور کردن طالبان برای کشاندن بر سر میز مذاکره کافی است اما با توجه به شکست‌های قبلی و شرایط فعلی، دلیلی وجود ندارد که فکر کنیم نیروهای اضافی، طالبان را مجاب به حاضر شدن برای مذاکره خواهد کرد.

اعزام چند هزار نیروی بیشتر حتی موفق به کاهش تهدیدات نیز نخواهد شد.

در حالیکه بعضی از ناظران بر این باورند که ادامه تلاش‌ها در افغانستان برای از بین بردن پناهگاه‌های احتمالی مخالفان مسلح و تروریست‌ها ضروری است اما حقیقت این بوده که اکثر جنگجویان شاخه‌های انشعابی داعش و القاعده در عراق، سوریه، پاکستان، یمن و بعضی دیگر کشورها در شمال افریقا و خاورمیانه حضور دارند.

از سوی دیگر نیز مدارکی مبنی بر موثر بودن عملیات نظامی برای مقابله با تهدیدات وجود ندارد؛ از زمانیکه امریکا جنگ علیه تروریسم را شروع کرده، تهدیدات به شدت افزایش یافته است.

براساس گزارش‌های وزارت خارجه امریکا درباره تروریسم، شمار گروه‌های تروریستی از ابتدای حمله به افغانستان تاکنون افزایش بیش از سه برابری را شاهد بوده است.

علاوه بر آن تعداد جنگجویان حاضر در این گروه‌ها نیز از 32 هزار به 110 هزار افزایش یافته است.

در 16 سال گذشته امریکا به دو کشور حمله کرده، سه حکومت را سرنگون کرده و در 7 کشور نیز عملیات نظامی انجام داده، اما با این حال تهدید گروه‌های تروریستی افزایش یافته است.

در انتهای این یادداشت نویسنده با بیان اینکه تنها مردم افغانستان توانایی ایجاد تغییر پایدار در این کشور را دارند، می‌نویسد: تلاش‌های امریکا برای ایجاد صلح و ثبات در افغانستان شکست خورده است و ادامه مداخله امریکا ممکن است سرعت روند توانمندسازی افغانستان برای مدیریت امور خود را کاهش دهد. وقت آن رسیده است که افغان‌ها مسئولیت آینده خود را در دست گیرند.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала