به گزارش اسپوتنیک به نقل از العالم به نقل از پایگاه الحره، «مصطفی راشد» مفتی مصری و رئیس "اتحادیه جهانی علمای اسلام برای اسلام" که به صدور فتواهای جنجالی معروف است، محاسباتی را درباره زندگی شهروندان مصری انجام داده و به این نتیجه رسیده است که روزه برهر شهروند مصری که حقوق ماهیانه اش کمتر از 500 دالر باشد، واجب نیست.
راشد معتقد است که براساس حدیث نبوی (ص) ، فقیر به کسی گفته می شود که قادر به تامین غذا برای خود و خانواده اش برای یک ماه نیست و خانه ندارد و مرکب — که معادل آن در زندگی امروز خودرو است- ندارد.
براساس این تعریف، راشد طبق محاسباتی انجام داده و اعلام کرده که در مصر، فقیر کسی است که در ماه به طور متوسط درآمدی معادل 750 دالر ندارد. البته وی جانب احتیاط را رعایت کرده و ملاک درآمد ماهیانه کمتر از 500 دالر را برای تعیین "فقیر" در نظر گرفته است.
وی همچنین تاکید دارد؛ مَبلغی که به عنوان «ملاک فقر» تعیین کرده، در هر کشوری با توجه به وضعیت اقتصادی و هزینه و مخارج زندگی متفاوت است و اصل برای تعریف فقیر، همان تعریف بر اساس حدیث نبوی است.
راشد در ادامه مدعی شد: منظور از روزه، غذا دادن به فقراست، اگر هر شخصی در روز به یک فرد مسکین غذا دهد، این بهتر از روزه است.
وی درعین حال تاکید کرد که منظورش از این سخن، دعوت از فقرا برای روزه نگرفتن نیست، و منظورش این است که «مقاصد شرع» را به اطلاع مردم برساند.
روزه بر فقرا واجب نیست
© AFP 2023 / AHMAD GHARABLI روزه بر فقرا واجب نیست
© AFP 2023 / AHMAD GHARABLI
عضو شوید
مصطفی راشد مفتی مصری در فتوایی اعلام کرد که فریضه روزه فقط بر ثروتمندان واجب است و برای فقیران، داوطلبانه است.