به گزارش اسپوتنیک به نقل از گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، رسانههای غربی همزمان با برگزاری دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری در ایران تحلیلها و نظرات خود درباره این رأیگیری را مطرح کردهاند.
روزنامه امریکایی والاستریتژورنال روز جمعه این انتخابات را «پراهمیت» توصیف کرده و نوشته رقابت اصلی میان حسن روحانی، رئیسجمهور مستقر و سید ابراهیم رئیسی، رقیب اصلی او است.
این روزنامه آقای روحانی را یک تکنوکرات توصیف کرده که «خواستار روابط دوستانهتر با دشمنان سنتی ایران از جمله آمریکا است، اگرچه آشتیجویی او هنوز با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مخاطبی نیافته است. دولت ترامپ تا کنون دو دور تحریم به بهانه برنامه موشکی علیه ایران وضع کرده است.»
والاستریتژورنال نوشته «تنها یک سال پیش روحانی پس از معماری توافق هستهای ایران با گروه 1+5 نامزدی دانسته میشد که شانس مسلم پیروز شدن در دور دوم به شمار میرفت.»
این روزنامه، علیرغم این در ادامه نوشته است: «اما مردم عادی ایران میگویند که منافع اقتصادی این توافق را ندیدهاند. نظرسنجیها نشان میدهند که محبوبیت آقای روحانی از آغاز سال گذشته، هنگامی که این توافق اجرایی شد به طور مداوم کاهش یافته است.»
والاستریتژورنال نوشته هواداران روحانی که بیشتر آنها را افراد جوان تشکیل میدهند هفته جاری در تهران جلوی عابران را گرفتند و آنها را به حمایت از این نامزد ترغیب کردند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس هم در گزارشی با اعلام این خبر که انتخابات ریاستجمهوری در ایران آغاز شده نوشته که حسن روحانی پیشتاز این رقابت دانسته میشود اما او احتمالاً با رقابتی سخت از جانب رئیسی رو به رو خواهد بود.
شبکه خبری سیانان هم به صفهای طولانی رأیدهندگان ایرانی اشاره کرد و نوشت که این انتخابات به عنوان یک همهپرسی برای توافق هستهای ایران و گروه 1+5 به شمار میرود.
سیانان نوشته «رهبر عالی ایران آیتالله العظمی علی خامنهای از جمله اولین نفراتی بود که رأیش را به صندوق انداخت و از دیگران هم خواست که همین کار را انجام بدهند.»
شبکه خبری «انپیآر» هم همانند اکثر رسانهها این انتخابات را میدان رقابت روحانی و رئیسی خوانده است. این رسانه نیز به توافق هستهای دولت روحانی با گروه 1+5 اشاره کرده، اما نوشته این توافق علیرغم تسهیل مسیر توافقات ایران با شرکتهای بینالمللی هنوز مزیتی برای طبقه متوسط مردم این کشور نداشته است.
گراهام هریسون، خبرنگار روزنامه انگلیسی گاردین هم نوشته است: «صفهای طولانی از اوایل صبح در مراکز رأیگیری در پایتخت تشکیل شدهاند.»
روزنامه نیویورکتایمز هم علیرغم اشاره به نتایج یک نظرسنجی که روحانی را با 42 درصد آرا در برابر رأی 27 درصدی رئیسی پیشتاز نشان میدهد نوشته است: «بسیاری از رأیدهندگان معتقد به ایدئولوژی غربستیزانه جمهوری اسلامی یا کسانی که از فقر احساس مضیقه میکنند آقای رئیسی را منجیای میدانند که آماده بازگرداندن ایران به مسیر صحیح است.»
تحلیل رسانه های غربی در باره انتخابات ایران
© AFP 2023 / Ali Shaiganتحلیل رسانه های غربی در باره انتخابات ایران
© AFP 2023 / Ali Shaigan
عضو شوید
رسانههای غربی همزمان با برگزاری دوازدهمین انتخابات ریاستجمهوری در ایران تحلیلها و نظرات خود درباره این رأیگیری را مطرح کردهاند.