به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، مقامها در اتاق تجارت و صنایع میگویند که به علت نبود کارگران فنی سرمایهگذاران ۸۰ درصد از کارگران فنی را از کشورهای بیرونی استخدم میکنند.
خانجان الکوزی، معاون اتاق تجارت و صنایع، گفت: «حکومت باید مراکز آموزشی را برای تربیۀ کارگران ماهر ایجاد کند. در حال حاضر این مشکل جدی برای ما است و ما مجبور هستیم هشتاد درصد کارگران ماهر را از بیرون برای کار کردن بیاوریم.»
درهمین حال، وزارت کار و امور اجتماعی میگوید که برای آموزش کارگران فنی در سراسر کشور در ۴۵ مرکز آموزشهای فنی و حرفهیی در بخشهای گوناگون به جوانان آموزش داده میشود.
عبدالفتاح عشرت احمدزی، سخنگوی وزارت کار امور اجتماعی شهدا و معلولین، گفت: «ما میکوشیم با گسترش مراکز آموزشهای فنی و حرفهیی جوانان زیادی را برای برطرفسازی نیازمندی بازار به کارگران ماهر برطرف سازیم.»
انستیتوت افغان کوریا یکی از مرکزهای آموزشهای فنی و حرفهیی کشور است که در آن هزار تن از جوانان در بخشهای ترمیم موتر، برق، لوله کشی، ساختمانی، خیاطی، کمپیوتر و دیگر بخشها آموزش میبینند.
از سویی هم کارآموزان در انستیتوت افغان کوریا ایجاد مراکز آموزشهای فنی را برای جوانان یک نیاز میدانند و بر فراهمآوری سهولتهای لازم در این مراکز تأکید میورزند.
سید نصرت، کارآموز، گفت: «اگر این قسم مراکز آموزش بیشتر شود برای جوانان بسیار خوب است که میتواند در پهلوی درس یک حرفه را نیز یاد بگیرند.»
بصیره، کار آموز دیگر این انستیتیوت، گفت: «در قسمت کتابها مشکل داریم. باید تمام کتاب را خودما بگیریم و نیز دیگر سهولت که در سالهای گذشته برای شاگردان فراهم بود برای ما نیست.»
به گفتۀ وزارت کار و امور اجتماعی، امسال بیش از ۴۶ مرکز دیگر آموزشهای فنی برای جوانان در بخشهای گوناگون به بهرهبرداری سپرده خواهد شد.