به گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزازی آوا، بیستوهفتم حوت به پاس احترام به خبرنگاران و جامعۀ رسانهیی، به عنوان روز "خبرنگار" در افغانستان مسما شده است.
در همین حال رئیس اجرایی حکومت گفته است که نقش خبرنگاران و رسانههای ما در حراست و پاسداری از منافع ملی و ارزشهای کشوری، به هیچ صورت کمتر از نقش نیروهای امنیتی و سربازان جان به کف افغانستان نبوده است.
وی تاکید کرد که خبرنگاران و اهالی رسانهها در پانزده سال پسین در راستای نهادینهسازی آزادی بیان و تحقق ارزشهای نوین و دموکراتیک، از جان خویش مایه گذاشته و در این راه قربانیهای بیشماری پرداختهاند.
او افزوده است که سوگمندانه تروریستان و دهشتافگنان همانطوریکه در نهادهای عمومی قتل عام راهانداختند، بر خبرنگاران و اهالی رسانهها نیز ترحم نکرده و به تکرار خبرنگاران و رسانههای کشور را تهدید نمودند تا سد راه فعالیتهای مؤثر و آگاهیبخش آنها گردند. اما نهادهای رسانهیی و خبرنگاران شجاع و روشن ضمیر کشور، بیهیچ هراسی به کار و فعالیت پرداختند.
آقای عبدالله گفته است که اهمیت و نقش رسانهها و خبرنگاران کشور را در توسعۀ اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و سیاسی، به درستي درک میکنيم و به همین دلیل، از هیچ تلاشی در راستای فراهمسازی تسهیلات لازم به کار آزادانۀ خبرنگاران و رسانههای کشور، دریغ نخواهيم ورزید.
وی افزوده است که حکومت وحدت ملی خود را مکلف به رعایت قانون حق دسترسی به اطلاعات و همچنان تطبیق قانون رسانهها میداند.
رئیس اجرایی حکومت تاکید کرد که از دید ما، آزادی بیان و رسانههای پویا و دموکراتیک معاملهناپذیر است و حکومت وحدت ملی از این دستآورد بزرگ مردم افغانستان، با تمام توان حراست کرده و حمایت و پشتیبانی از خبرنگاران و رسانههای کشور را عمدهترین وظیفه و مسوولیت خویش میپندارد.