داکتر عبدالله عبدالله رییس اجراییه حکومت وحدت ملی، در پیامی میگوید که نقش خبرنگاران و رسانههای افغانستان در حراست و پاسداری از منافع ملی و ارزشهای کشوری، به هیچ صورت کمتر از نقش نیروهای امنیتی و سربازان نبوده است. به گفته آقای عبدالله، خبرنگاران و اهالی رسانهها در پانزده سال اخیر در راستای نهادینهسازی آزادی بیان و تحقق ارزشهای نوین و دموکراتیک، از جان خویش مایهگذاشته و در این راه قربانیهای بیشماری پرداختهاند.
رییس اجراییه میافزاید که تروریستان و دهشتافگنان همانطوریکه در نهادهای عمومی قتل عام راهانداختند، بر خبرنگاران و اهالی رسانهها نیز ترحم نکرده و به تکرار خبرنگاران و رسانههای افغانستان را تهدید نمودند تا سد راه فعالیتهای موثر و آگاهیبخش آنها گردند. اما به گفته عبدالله عبدالله، نهادهای رسانهیی و خبرنگاران بیهیچ هراسی به کار و فعالیت پرداختند. وی میگوید: «اهمیت و نقش رسانهها و خبرنگاران کشور را در توسعه اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و سیاسی، به درستی درک میکنيم و به همین دلیل، از هیچ تلاشی در راستای فراهمسازی تسهیلات لازم به کار آزادانه خبرنگاران و رسانههای کشور، دریغ نخواهيم ورزید.»
رییس اجراییه تاکید کرده که حکومت وحدت ملی خود را مکلف به رعایت قانون حق دسترسی به اطلاعات و همچنان تطبیق قانون رسانهها میداند. به گفته او، از دید حکومت آزادی بیان و رسانههای پویا و دموکراتیک معاملهناپذیر است و حکومت وحدت ملی از این دستآورد بزرگ مردم افغانستان، با تمام توان حراست کرده و حمایت و پشتیبانی از خبرنگاران و رسانههای این کشور را عمدهترین وظیفه و مسوولیت خویش میپندارد.
همچنین سرور دانش معاون دوم ریاستجمهوری نیز، میگوید که در بیشتر از یک دهه گذشته یکی از گروههایی که در توسعه دموکراسی، حاکمیت قانون، مردم سالاری و تقویت ارزشهای نظم نوین سیاسی در افغانستان و در صدر همه آزادی بیان نقش سازنده و اثر گذار داشته، دست اندر کاران رسانههای همگانی به خصوص خبرنگاران بودهاند.
آقای دانش میگوید که خبر نگاران در مسیر اطلاعرسانی و پوشش رویدادهای خبری در طول بیشتر از این یک دهه گذشته بسیار قربانی داده و مسیر حمایت از دموکراسی برای این گروه نیز مسیر دشوار گذری بوده است که به گفته او، هنوز هم از آنان قربانی میگیرد. معاون دوم ریاست جمهوری میافزاید: «حکومت وحدت ملی اما به حمایت از خبرنگاران و دیگر فعالان رسانهای متعهد بوده و همواره تلاش صورت میگیرد تا حمایتهای قانونی از خبرنگاران و دست اندر کاران رسانهای در سطح قابل توجهی گسترش یابد تا در نتیجه روند اطلاعرسانی همگانی و دستیابی شهروندان کشور به جریان اطلاعات به سهولت و سادگی بیشتر امکان پذیر باشد.»
روز بیست و هفتم حوت در افغانستان، چند سال قبل به نام روز خبرنگاران مسما شد.