طرح زیر بنا ی غرب کابل

عضو شوید
محمد اشرف غنی، رییس جمهوری کشور به شهرداری کابل دستور داده تا برنامه استراتژیک غرب کابل را تا دو ماه دیگر تدوین و به ریاست جمهور ارایه کند.

گزارش اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری بخدی، این یرنامه تغییرات عمده در طرح زیربنایی غرب کابل که شامل نواحی شش و سیزده می شود را دربر می گیردبه
براساس تصمیمی که در نشستی روز پنجشنبه در ارگ ریاست جمهوری گرفته شد شهرداری کابل و ادارات همکار موظف شدند که تغییرات عمده از جمله بهسازی، حمل و نقل، سرک و خدمات رسانی را در این برنامه استراتژیک شامل سازند.
محمد اشرف غنی گفته است که با توجه به حجم مشکلات و زمانگیر بودن آن، در برنامه استراتژیک غرب کابل، چهار تا پنج اولویت در نظر گرفته شود که هر چه زودتر کار آن آغاز شود.
او دستور داده است که مشکل حمل و نقل و ترافیک غرب کابل هر چه زودتر رفع شود.
براساس دستور آقای غنی قرار است یک تیم از چندین وزارت به شمول وزارت شهرسازی و شهرداری کابل به ریاست سرور دانش تشکیل شود و گزارش خود را در باره پیشرفت برنامه به ریاست جمهوری بسپارد.
غنی گفته است که در طرح جدید و در بخش تغییرات زیربنایی باید با علما، استادان دانشگاه ها، جامعه مدنی، بخش خصوصی و مردم دشت برچی به صورت منظم مشوره شود.
مشکل کجاست و پیشنهاد طرح اولیه چیست؟
سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری می گوید که منطقه غرب کابل به یک زندان برای باشندگان این منطقه تبدیل شده است و همه روزه حوادث و رویداد های مختلف از باشندگان ان قربانی می گیرد.
آقای دانش گفته است که حمل و نقل، مشکل سرک، تراکم جمعیت، کمبود امکانات آموزشی و صحی، نبود آب آشامیدنی، مشکل استملاک زمین، فقدان فضای سبز، مکان های ورزشی و تفریحی از چالش های عمده در غرب کابل است.
در طرح که قبلا دانش به ریاست جمهوری سپرده، پیشنهاد شده است که برای بیرون رفت از بحران حمل و نقل و ترافیک منطقه غرب کابل سرک های فرعی در ناحیه سیزده هر چه زودتر ساخته شود و همچنان سرک میدان شهید مزاری مستقیما به سمت سه راهی برج برق ده بوری کشیده شود.
او گفته است که حد اقل در مناطق گولایی مهتاب قلعه، تانک تیل، پل خشک و چهار راهی مکتب معرفت، میدان های دور گردان و یا پل های هوایی موتر گذر ساخته شود.
ازدیاد تعداد نواحی شهرداری و حوزه های پولیس، ساخت مکاتب جدید، تسریع در کار ساخت بیمارستان محمد علی جناح، ساخت شبکه توزیع آب آشامیدنی، تثبیت ملکیت و اعطای سند رسمی و احداث پارک ها و مکان های سبز از دیگر طرح های پیشنهادی معاون دوم ریاست جمهوری است.
مشکلات چقدر جدی است؟

براساس آمار که دفتر معاون دوم رییس جمهوری منتشر کرده است بیشتر از یک میلیون نفر در دو حوزه های شش و سیزده در غرب کابل زندگی می کنند که شمار جمعیت این منطقه هر روز افزایش پیدا می کند.
این دفتر گفته که افزایش جمعیت در این منطقه کابل غیر قابل کنترل است و باشندگان این منطقه در فقدان امکانات زندگی می کنند.
گفته شده که حوزه های شش و سیزده برای جمعیتی در حد صد هزار نفر ایجاد شده بود اما در حال حاضر این دو حوزه باید پاسخگویی نیازمندی های ده برابر از جمعیت در نظر گرفته شده باشند.
در طرح معاونیت دوم ریاست جمهور به طور نمونه دو مکتب سید الشهداء و عبدالرحیم شهید یاد شده که به ترتیب در این مکاتب بیش از شانزده هزار و هفده هزار دانش اموز جابجا شده اند.
در این منطقه فقط یک بیمارستان موسوم به شفاخانه دولتی پنجاه بستر فعالیت دارد که فاقد جا و تعمیر است.
سرور دانش می گوید که منابع آب زیر زمینی در غرب کابل بکلی دچار کمبود شده و هر سال چندین متر پایین می رود که فعلا در بسیاری از ساحات برچی و اطراف آن امکان کشیدن آب از چاه های معمولی وجود ندارد.
یکی از نگرانی های عمده در غرب کابل این است که آب های زیر زمینی به گونه بسیار خطرناک آلوده شده. این در حالیست که لوله های آب آشامیدنی شمال و شرق کابل از همین منطقه عبور کرده و چاه های عمیقی که سال ها قبل از سوی اداره آب رسانی در غرب کابل حفر شده هیچ سمهی برای باشندگان این منطقه در نظر نگرفته است.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала