فخری: وابستگان مقامات در نهادهای عایداتی چه‌ها که نمی‌کنند

© Photo / کسرافخری: وابستگان مقامات در نهادهای عایداتی چه‌ها که نمی‌کنند
فخری: وابستگان مقامات در نهادهای عایداتی چه‌ها که نمی‌کنند - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
اسپوتنیک، کابل: سیدغلام‌حسین فخری رییس اداره عالی مبارزه با فساد اداری، می‌گوید که در راس بیشتر نهادهای عایداتی وابستگان مقامات دولتی قرار دارند و این افراد در این نهادها چه‌ها که نمی‌کنند.

آقای فخری که امروز سه‌شنبه، در سیمینار علمی-پژوهشگر حکومت‌داری خوب صحبت می‌کرد، افزود که در راس بیشتر نهادهای «فسادزا» وابستگان مقام‌های ارشد دولتی قرار دارند. رییس اداره عالی مبارزه با فساد اداری گفت: «در گمرکات، ترانسپورت، بنادر تجارتی و سایر منابع عایداتی و فسادزا، غالبا بستگان و نمایندگان مقامات و زورمندان محلی و مرکزی جا گرفته و چه کارهایی که نمی‌کنند.»

غلام‌حسین فخری همچنین گفت که مبارزه با فساد اداری در افغانستان با صدور فرمان‌های جدید و تعقیب و بازداشت افراد متهم به فساد اداری نتیجه‌ی مطلوب در قبال نخواهد داشت. وی تاکید کرد: «بدون همکاری، توافق نظر و تشریک مساعی قوای سه‌گانه دولتی به نتایج دلخواه نمی‌رسیم و رضایت هموطنان را کسب کرده نمی‌توانیم. تفرقه، اختلافات دیدگاه‌ها و سیاست‌های ناهمگون و گزینشی ما را به جایی نمی‌رساند. مبارزه با فساد اداری و ایجاد حکومت‌داری خوب تنها با صدور فرامین و احکام و حتا با اتخاذ تدابیر پولیسی و بگیر و ببندها به فرجام نمی‌رساند. گرچه این یک فکتور مهم است و باید به آن کم بها نداد و به ویژه مفسدین بزرگ را هرکی باشند و از هر کجا که آمده باشند، باید به کیفر رساند و عدالت اجتماعی را تامین کرد. اما دولت وظایف و مکلفیت‌های دیگر و مهم‌تری هم دارد و از آن ضرورت انکشاف و توسعه اجتماعی و اقتصادی و زودن انواع نابرابری‌های اجتماعی است تا از گرایش افراد به انواع فساد اداری کاسته شود.»

رییس اداره عالی مبارزه با فساد اداری در عین‌حال افزود که دولت افغانستان به شایسته‌سالاری و اصل مجازات و مکافات تاهنوز اهمیتی قایل نشده است. به گفته‌ او، مصلحیت‌های سیاسی، قومی، زبانی و پارتی‌ بازی‌ها هنوزهم وجود دارد. غلام‌حسین فخری گفت که براساس این مصلحت‌ها کرسی‌های دولتی توزیع می‌شوند.

رییس اداره عالی مبارزه با فساد اداری همچنین‌ گفت هرگاه مقام‌هایی که می‌خواهند با فساد اداری در افغانستان مبارزه کنند، باید خودشان برای مردم نمونه‌ی از پاکی باشند.

اما، احمدضیا مسعود نماینده فوق‌العاده رییس جمهور افغانستان در امور اصلاحات و حکومت‌داری خوب‌، می‌گوید که گسترش ناامنی‌ها، موجودیت‌ گروه‌های تروریستی در افغانستان، ادامه‌ی نقض حقوق بشر، فساد سیاسی، حاکمیت ضعیف حکومت و حضور زورمندان از جمله عواملی اند که دولت افغانستان نتواند در ایجاد حکومت‌داری خوب و نهادهای پاسخگو موفق شود. آقای مسعود در این سیمینار گفت: «گروه‌های متخاصم، تروریزم بین‌المللی، قاچاق مواد مخدر، شبکه‌های مافیایی قاچاق مواد مخدر، کشورهای متخاصم که منافع خود را از طریق گروه‌های تروریستی در کشور ما جستجو می‌کردند، همه‌ی این عوامل سبب شد که موانع هم بوجود بیاید. یکی از مشکلات بزرگ تطبیق حکومت‌داری خوب هم همین پدیده‌های بسیار شومی بود که در طول سالیان گذشته متاسفانه در کشور ما وجود داشته و هنوزهم وجود دارد.» احمدضیا مسعود در عین‌حال‌ تاکید کرد که فساد سیاسی،‌ قوم‌گرایی، نبود تعهد ملی و ده‌ها عوامل دیگر نیز مانع ایجاد حکومت‌داری خوب در افغانستان شده‌اند.

نماینده فوق‌العاده رییس جمهور افغانستان در امور اصلاحات و حکومت‌داری خوب، همچنین در این سیمینار گفت که هنوزهم تلاش‌هایی برای مانع شدن برخوردهای قضایی و پولیسی در برابر کسانی که به فساد اداری متهم هستند وجود دارد. وی ابرازداشت که هرچند موانع زیادی در برابر ایجاد حکومت‌داری خوب وجود دارند، اما در عین حال فرصت‌های خوبی نیز در این زمینه وجود دارند.

احمدضیا مسعود در سخنرانی امروزی خود از برخوردهای قومی در ادارات دولتی به عنوان یکی از عوامل مهم بازدارنده ایجاد حکومت‌داری خوب و از بین رفتن فساد اداری در افغانستان یاد کرد و گفت تا زمانی که برخوردهای قومی و سمتی به ملی تغییر نکند، اصلاحات در نهادهای دولتی بوجود نخواهد آمد.

مبارزه با فساد اداری و ایجاد نهادهای پاسخگو به مردم، از جنجال‌ها و بحث‌های اصلی طی سال‌های اخیر در افغانستان بوده است. دولت این کشور تاکنون چندین نهادی را به منظور مبارزه با فساد اداری و پاسخگو ساختن نهادهای دولتی ایجاد کرده، اما آن طوری که برخی از سازمان‌های ناظر بر روند کارکرد حکومت می‌گویند این اقدامات تاکنون دست‌آوردی در قبال نداشته است.

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала