این وزارت میافزاید که این متن در چهارمین نشست تخنیکی میان نمایندگان پنج کشور که در باکو برگزار شده بود، نهایی شده و آماده امضای مقامهای ارشد این کشورها شده است. ایجاد سهولت در خدمات گمرکی، آسانسازی شرایط ویزه و تسهیل حمل و نقل کالا و مسافرین از مواد عمده موافقتنامه پنججانبه راه لاجورد است.
قرار است با امضای موافقتنامه راه لاجورد به عنوان دهلیز ترانسپورتی و ترانزیتی بینالمللی میان کشورهای افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه ایجاد شود.
ایجاد راه لاجورد از طرحهای دولت افغانستان است که یکی از کوتاهترین مسیرهای موجود برای دسترسی افغانستان به بحیره سیاه و مدیترانه به شمار میرود. به گفته وزارت امور خارجه افغانستان، استفاده از راه لاجورد میتواند کاهش چشمگیر را در زمان و قیمت انتقال اموال تجارتی کشورهای منطقه به وجود آورده و برعلاوه اتصال افغانستان، سایر کشورهای آسیای جنوبی را با آسیای مرکزی، حوزه قفقاز و اروپا نیز فراهم سازد.
افغانستان در جوزای امسال با کشورهای هند و ایران موافقتنامه چند جانبه ترانزیتی و ترانسپورتی را نیز به امضا رساند. راه لاجورد دومین موافقتنامه چند جانبه در عرصه همکاریهای ترانزیتی و ترانسپورتی خواهد بود.