این معترضان میگویند که دولت افغانستان از مخفیگاه و مراکز اصلی جنگجویان گروه تروریستی طالبان در ولایت کندز آگاه است اما تاکنون برای از بین بردن این لانهها اقدام جدی نکرده است.
غلاممحیالدین صاحبزاده از شهروندان کندز، در گردهمایی امروزی گفت که جنگجویان طالبان در چهار سمت شهر کندز حضور گسترده دارند و هرگاه خواسته باشند میتوانند دوباره بالای این شهر حمله کنند. وی گفت در مناطق و مراکزی که طالبان حضور دارند تاکنون عملیات نظامی برای پاکسازی جنگجویان این گروه تروریستی راهاندازی نشده است. آقای صاحبزاده میگوید: «انتظار ما این است که حکومت افغانستان پیش از فرارسیدن فصل زمستان عملیاتهای خود را برای پاکسازی طالبان باید جدیتر و بیشتر از گذشته آغاز بکند. مردم کندز امسال بیشتر از سال گذشته متاسفانه خسارهمند شدند و ما خواستار پرداخت غرامت از سوی حکومت برای مردم کندز هستیم.»
این معترض کندزی میافزاید در صورتی که دولت افغانستان برای پاکسازی کامل این ولایت از وجود تروریستان طالب و پرداخت غرامت به قربانیان و آسیبدیدگان این ولایت ناشی از جنگ و درگیریهای بیش از یک سال اخیر اقدام نکند، آنان دست به نافرمانیهای مدنی زده و در برابر حکومت افغانستان ایستادگی خواهند کرد.
همچنین کامبز قربانی دیگر شهروندزی در گردهمایی امروزی در شهر کابل گفت که در نتیجه بیتوجهیهای حکومت افغانستان دو بار شهر کندز بدست طالبان سقوط کرده و هزاران خانواده از مناطق اصلیشان بیجا و آواره شدهاند. آقای قربانی گفت کسانی که از ولایت کندز مهاجر و آواره شدهاند هم اکنون در زیر خیمهها در شرایط سخت و ناگواری زندگی دارند.
کامبز قربانی میافزاید که آدرس لانههای تروریستان طالبان در ولایت کندز برای مقامهای دولتی مشخص است، اما این که چرا دولت در زمینه از بین بردن این لانهها اقدام نمیکند سوال برانگیز است. وی گفت: «اگر کارها مقطعای باشد ما به جایی نمیرسیم. بدلیل این که اگر لانههای تروریستی در کندز پاکسازی نشوند، آنها میتوانند به بهانههای مختلف بیایند وارد شهر کندز شوند و مردم این ولایت را متضرر بسازند.» آقای قربانی همچنین تاکید کرد: «کندز باید از وجود طالبان کاملا پاکسازی شود و در غیر آن مردم دست به اعتراضهای بزرگ خواهند زد.»
عارفالله الکوزی دیگر شهروند کندز میگوید که از زمان سقوط حکومت طالبان در سال 2001 در افغانستان، دو بار است که شهر کندز در زمان حکومت وحدت ملی بدست گروه طالبان سقوط میکند. به گفته آقای الکوزی، با آغاز به کار حکومت وحدت ملی، بیتوجهیها نسبت به ولایت کندز بیشتر شده است. او گفت که با نزدیک شدن فصل زمستان و آواره شدن هزاران خانواده، شهروندان این کشور بیشتر در شعلههای جنگ و خشونت میسازند.
در همینحال، فریضا رحمانی رییس موسسه روزنه امید برای بانوان و از فعالان جامعه مدنی نیز، در گردهمایی اعتراضی امروزی شهروندان کندز در کابل، گفت که بیتوجهی حکومت نسبت به ولایت کندز بیشتر شده و ناامنیها هم روبه گسترش است. او افزود که قربانیان اصلی این بیتوجهیها غیرنظامیان هستند.
معترضان ولایت کندز در قطعنامه گردهمایی اعتراضی امروزی خود نیز میگویند که عامل اصلی سقوط شهر کندز بدست طالبان بیتوجهی دولت است. این معترضان در این قطع نامه از دولت خواسته تا با راهاندازی عملیاتهای گسترده نظامی در کندز، این ولایت را از وجود تروریستان طالب پاکسازی کرده و کسانی که در تامین امنیت این ولایت غفلت کرده اند را شناسایی و بازداشت نماید. به گفته این معترضان، کسانی که در سقوط شهر کندز بدست طالبان نقش اصلی داشتهاند، از سوی رییس جمهور مدال دریافت میکنند.
ولایت کندز در شمال افغانستان از ناامنترین ولایات این کشور به شمار میرود. مرکز این ولایت در اوایل ماه میزان سال گذشته بدست طالبان سقوط کرد. طالبان با تصرف شهر کندز، سه روز در این شهر حضور داشتند. با گذشت یک سال از این حادثه، در اوایل ماه میزان امسال نیز بخشهایی از شهر کندز بدست طالبان سقوط کرد. دولت افغانستان با سقوط دوباره این شهر بدست طالبان، عملیاتهای نظامی گستردهی را در این ولایت راهاندازی کرده است اما آن طوری که شهروندان کندز میگویند هنوزهم جنگجویان گروه تروریستی طالبان در چهار سمت این شهر حضور گسترده دارند.