از گذشته های دور می دانیم افرادی که از روابط عمومی قدرتمند و گسترده تری برخوردار هستند، بیشتر عمر می کنند. اما آیا این مسئله در مورد دوستان و ارتباطات مجازی نیز صدق می کند؟ باید بگوییم تحقیقات دانشگاه سن دیگو پاسخ مثبتی به این پرسش می دهد.
نتایج تحقیقات روی ۱۲ میلیون کاربر شبکه اجتماعی فیسبوک اشاره دارد: «افرادی که دوستان آنلاین بیشتری دارند در قیاس با گوشه نشین ها و سخت گیرها بیشتر عمر خواهند کرد و احتمال مرگ پیش از موعدشان به مراتب کمتر است. این مدرک دقیقاً دیدگاه های منفی و مخربی که در مورد رسانه های اجتماعی ذکر می شود را رد می نماید.»
البته این همه ی ماجرا نیست.
محققین معتقدند دریافت لایک از غریبه ها و داشتن تعداد زیادی از دوستان ناآشنا ارتباطی با این قضیه نداشته و تاثیری روی روند زندگی یا طول عمر نخواهد گذاشت. بلکه تنها اشخاصی که از روابط مجازی برای تقویت دوستی ها و ارتباطات نزدیک استفاده می کنند، از منظر سلامت رشد می یابند.
در نتیجه عملاً داشتن تعداد زیادی فالوور و لایک فایده ای ندارد و صرفاً خوشحالی لحظه ای برای فرد ایجاد می نماید.
اما مجموعاً تحقیقات نشان می دهد داشتن روابط عمومی بالا و حضور در بطن اجتماع، حتی در قالب مجازی، فواید بسیار زیادی برای روحیه و سلامت روانی انسان داشته و به افزایش طول عمر می انجامد.
شاید مهم ترین دستاورد تحقیقات صورت گرفته این باشد که بتوانیم در ذهن خود مرز بین روابط واقعی و مجازی را کمرنگ تر کرده و نگاهی جامع تر به مسائل پیرامون شبکه های اجتماعی داشته باشیم.