به گزارش ایسنا به نقل از دیلی کالر، کوبا در نظر دارد تکنولوژی پزشکی هستهای، تحقیقات تشعشعات و آموزش متخصصان هستهای و کارکنان را برای کمک به مدیریت پسماندهای رادیواکتیو به دست آورد.
در نهایت این کشور ممکن است راکتورهای هستهای و فضای ذخیرهسازی برای پسماندهای هستهای از سوی روسیه را بهدست آورد.
این نخستینبار نیست که کوبا تلاش کرده است تا راکتور هستهای بسازد. با کمک و مساعدت مالی اتحاد شوروی، کوبا تلاش کرد تا دو راکتور انرژی هستهای 440 مگاواتی در نزدیکی شهر سینفیوگرس بسازد. ساخت این راکتورها در سال 1983 آغاز شد اما فروپاشی اتحاد شوروی کار ساخت را مختل کرد.
فیدل کاسترو، رئیسجمهور پیشین کوبا میگوید که این کشور در این پروژه 1.1 میلیارد دالر سرمایهگذاری کرد و هزینهای که برای تکمیل راکتورهای نیمه تمام برآورد میشود مبلغی بین 300 تا 750 میلیون دالر است. اگرچه باراک اوباما، رئیسجمهور ایالات متحده همواره با طرحهای کوبا برای ساخت راکتور هستهای مخالفت کرده است.
روسیه تاریخی طولانی در فروش تکنولوژی هستهای به کشورهایی که شیفته ایالات متحده نیستند دارد.
یوری یوشاکف، دستیار ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه به خبرنگاران گفت: چشمانداز همکاری در زمینه انرژی هستهای وجود دارد. شرکت ما که پیشرفتهترین تکنولوژیها را دارد آماده است تا به پروژه ساخت 16 راکتور هستهای در کشور عربستان سعودی بپیوندد. این پروژه تا 2030 آماده میشود و هزینه آن 100 میلیارد دالر است.
روسیه و عربستان سال گذشته توافق نامهای را برای همکاری در زمینه پروژههای انرژی هستهای با وجود نگرانیهای تروریستی امضا کردند. عربستان سعودی دارای تاریخی طولانی حملات تروریستی درون مرزهایش است.
روسیه همچنین از توسعه انرژی هستهای در کشورهایی مانند الجزایر، ایران و مصر پشتیبانی کرده است.