زنان با حجاب و نقاب دار کمتر از دیگر زنان می توانند دروغ را مخفی کنند. تحلیلگران دانشگاه « اونتاریو» کانادا و دانشگاه آمستردام در هالند به این نتیجه رسیدندکه زنان با حجاب و یا نقاب پوش، توجه همصحبت خود را به چشم ها متمرکز می کند و حواس خود را متوجه دیگر اعضای صورت و لباس شخص نمی کند. نتیجه تحقیقات آنها در مجله Law and Human Behavior به چاپ رسیده است.
متخصصان آزمایشات با شرکت دو گروه از زنان داوطلبان را انجام دادند. دو فلم ویدئویی مختلف در ارتباط دو گروه زنان نمایش شد. در یک فلم زنی در حال دزدی نشان داده شد که وسایلی را از داخل کیف می دزدید. سپس از شرکت کنندگان خواستند به کمره بگویند که کسی را در حالت دزدی دیده اند یا خیر؟. در نتیجه زنانی که فلم ویدئویی زن در حال دزدی را دیدند دروغ گفتند و دیگران راست گفتند. به هریک از شرکت کنندگان پرداخت 50 دالر وعده داده شده بود. سپس تمام زنان هر دو گروه را به سه دسته تقسیم کردند. گروه اول را نقاب سیاه پوشاندند و گروه دوم باحجاب و زنان گروه سوم را در لباس عادی باقی گذاشتند.
وقتی ویدئوی شهادت « شاهدان عینی» به گروه های مختلف زنان نشان داده شد، زنان حجاب دار و نقاب دار بهتر دروغ را تشخیص دادند. متخصصان در توضیح گفتند که لباس سنتی زنان مسلمان به آنها کمک می کند آدم دروغ گو را تشخیص بدهند. زیرا چنین شخصی سعی می کند نگاه خود را به چیز دیگری متمرکر کند. در این مورد خاص می توان گفت حجاب و نقاب کار دروغ سنج را انجام می دهند و برای همصحبت امکان آن را فراهم می کند تا بفهمد که کی به او دروغ می گویند. بعلاوه مشخص شد که زنان حجاب دار و نقاب دار مجبور به گفتگوی بیشتر هستند، زیرا با حجاب و نقاب (که حرکات دست و پا را شدیدا محدود می کند) نمی توانند با کمک ژست و حرکات منظور خود را به مخاطب مفهوم کنند.