یک دست ماموران دولت به کار و دست دیگر به جیب مردم

© Fotolia / LzfЧеловек с вывернутыми карманами
Человек с вывернутыми карманами - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
مقام‌های ارشد حکومتی افغانستان، از فساد اداری در این کشور شکایت کرده می‌گویند که یک دست ماموران دولتی به کار و دست دیگرشان به جیب مردم است.

محمد فرید حمیدی لوی سارنوال افغانستان، روز شنبه، در کنفرانسی که به منظور شناسایی راهکارهای عملی برای مبارزه با فساد اداری در کابل برگزار شده بود، گفت که بدلیل وجود فساد گسترده در نهادهای دولتی افغانستان، مردم برای حل و فصل دعوای شان به محاکم صحرایی مخالفان مسلح دولت مراجعه می‌کنند. آقای حمیدی افزود: «همه‌ی چشم‌ها به طرف دستان ماموران دولتی اند که دست‌شان کار می‌کند و دست دیگرشان به جیب مردم است. ما باید کاری بکنیم که هر دو دست ماموران دولتی کار بکنند و بعد می‌توانیم به مردم افغانستان خدمات ارایه بکنیم.»

لوی سارنوال افغانستان می‌افزاید، بدلیل وجود فساد گسترده اداری در این کشور، حتا در مناطق تحت کنترول دولت شماری از مردم برای حل و فصل قضایای حقوقی شان به شورشیان مسلح مخالف دولت مراجعه می‌کنند. او می‌گوید: «فساد بزرگ‌ترین دشمن و بزرگ خطر برای مردم افغانستان است. فساد خطرناک‌تر از تروریزم و دیگر دشمنان برای مردم افغانستان است. فساد مثل خنجر در نزدیک قلب و درون ماست، باماست، در پهلوی ماست و هر روز با آن سر و کار داریم. بنا اولویت دولت افغانستان باید مبارزه با فساد باشد و تعهداتی را که در این رابطه انجام داده است، به کرسی بنشاند.»

محمدفرید حمیدی که نزدیک به دو ماه قبل از سوی مجلس نمایندگان افغانستان رای تایید گرفت، مبارزه با فساد اداری را در سرلوحه کارش قرار داده است. آقای حمیدی می‌گوید که دولت افغانستان اراده قاطع برای از بین بردن ریشه‌های فساد اداری در این کشور دارد. به گفته او، نهادهای مدنی و مردم افغانستان نیز از تلاش‌های دولت برای ریشه‌کن کردن فساد اداری اعلام حمایت کرده‌اند.

نبود جرات بازداشت

اما، احمدضیا مسعود نماینده فوق‌العاده رییس جمهور افغانستان در امور اصلاحات و حکومت‌داری خوب، می‌گوید که ریشه‌کن کردن فساد از نهادهای دولتی این کشور، نیازمند متقدر شدن حکومت است. آقای مسعود در کنفرانس روز شنبه گفت که امروز حکومت افغانستان از اقتدار لازم در برخورد با باندهای مافیایی و مالی برخوردار نیست و پولیس این کشور جرات بازداشت کردن افراد متهم به فساد را ندارد. نماینده فوق‌العاده رییس جمهور افغانستان در امور اصلاحات و حکومت‌داری خوب گفت: «من شاهد خیلی از قضایا هستم که پولیس جرات دستگیری بسیاری از کسان را ندارد. اگر پولیس نتواند کاری کند، لوی سارنوالی هیچ چیزی انجام داده نمی‌تواند.»

احمدضیا مسعود گفت که مشکل اصلی در مبارزه با فساد اداری در افغانستان، دخالت شماری از وزرا و نمایندگان مجلس در کار نهادهای عدلی و قضایی و همچنین عقد قراردادهای انکشافی است. وی تاکید کرد که حکومت افغانستان باید در برابر کسانی‌که دست به فساد اداری می‌زنند، نیروی خود را نشان بدهد. آقای مسعود گفت: «این مسوولیت حکومت است که اقتدار، هیبت و زور خود را به مردم نشان بدهد تا این‌که بتواند قانون را تطبیق بکند. ورنه امانت‌های بسیار مهم از نظر حقوقی که مردم به حکومت داده تا در تمام مسایل داوری بکند، اگر حکومت به شکل درست انجام ندهد، مسلما که فساد اداری گسترده‌تر می‌شود مثل این‌که فعلا هم شده است.»

نماینده فوق‌العاده رییس جمهور در امور اصلاحات و حکومت‌داری خوب همچنین از فساد مالی در قضیه شهرک هوشمند یاد کرده گفت که پشت خیلی از فسادهای مالی بزرگ اشخاص قدرتمند قرار دارند. به گفته او، پس از جنجالی شدن قضیه شهرک هوشمند، اکنون هیچ یک از مقام‌های دولتی و نهادهای قضایی حاضر نیستند تا در این مورد صحبت کنند.

در همین‌حال، حسین فخری رییس اداره عالی مبارزه با فساد اداری نیز، می‌گوید که مبارزه با فساد اداری تنها با صدور چند فرمان توسط ریاست جمهوری، برگزاری چند نشست و یاهم بازداشت چند نفر متهم به نتیجه‌ای نمی‌رسد. آقای فخری می‌افزاید که فساد اداری در افغانستان در ریشه‌های گسترده دارد. وی با انتقاد از عملکرد حکومت افغانستان در مبارزه با فساد اداری، گفت که مباررزه در این زمینه شعاری و بخاطر جلب توجه مردم و کمک‌کنندگان بین‌المللی صورت می‌گیرد.    

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала