اشرفغنی رییس جمهور افغانستان، در مراسم آغاز به کار این بنای تاریخی، از بازسازی قصر دارالامان به عنوان «بازگشت» به گذشته و تهدابگذاری برای آینده یاد کرد. اشرفغنی گفت: «امروز ما شاهد برگشت به گذشته و شروع تهدابگذاری به آینده هستیم. برگشت به گذشته از جهت اینکه ما افتخار داریم که در بنایی هستیم که شاهد اراده و دیدگاه یک قهرمان ملی افغانستان، امانالله خان غازی بود. این فصل ناتمام تاریخی ماست. دیدگاهی که در آن وقت بوجود آمد، متاسفانه پیاده نشد و ما بارها نتوانستیم که ثبات و دیدگاه لازمه را برای شهرهایی که قابل زندگی باشد و نمونه پیشرفت در منطقه و دنیا باشد ایجاد کنیم.»
همچنین عبدالله عبدالله رییس اجراییه حکومت وحدت ملی نیز، در مراسم آغاز کار بازسازی قصر دارالامان، گفت که دولت افغانستان برای بازسازی بناهای تاریخی و احیای شهرها تصمیم جدی دارد. آقای عبدالله ابراز امیدواری کرد که مردم افغانستان پس از این بیشتر شاهد بازسازی باشند. وی گفت: «وقتی مردم در یک شهر به ویژه در پایتخت احساس عزت کردند، سبب این میشود که با انرژی بیشتر و روحیه بهتر کار کنند.»
در همینحال، عبدالرووف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان، میگوید که دوام جنگ در افغانستان تصویر بدی برای مردم این کشور داده است. آقای ابراهیمی با اشاره تخریب قصر تاریخی دارالامان گفت که بازسازی این قصر میتواند بیانگر لحظات خوب برای مردم افغانستان باشد.
همزمان با آغاز به کار بازسازی این قصر، کابینه حکومت وحدت ملی افغانستان نخستین جلسه کمیسیون عالی توسعه شهری را نیز در این مخروبه تاریخی برگزار کرد.
حکومت افغانستان برای بازسازی این قصر شانزده میلیون دالر در نظر گرفته است. بودجه بازسازی این قصر در جلسهای در اواخیر زمستان گذشته توسط کابینه افغانستان مورد تایید قرار گرفت.
مخروبه تاریخی
قصر دارالامان که از بناهای مهم تاریخی افغانستان به شمار میرود، بین سالهای 1304- 1306 خورشیدی امانالله خان پادشاه سابق افغانستان در غرب شهر کابل بالای یک تپه ساخته شد. این قصر که دارای 150 اتاق است، با همکاری یک تیم 22 نفری از انجنیران آلمانی اعمار شد.
اماناللهخان نزدیک به دو سال از این قصر استفاده کرد. با سقوط سلطنت امانالله خان، این قصر به یکی از مراکز مهم نظامی تبدیل شد. در زمان حاکمیت داکتر نجیبالله رییس جمهور سابق افغانستان، از قصر دارالامان به عنوان مرکز فرماندهی برای سقوط داکتر نجیبالله استفاده میشد.
در جریان جنگهای داخلی نیز، قصر دارالامان به محل درگیری نظامی میان گروههای درگیر جنگ مبدل شده بود. این قصر در نتیجه درگیریها شکوه و عزمت قبلی خود را از دست داد و امروز به یک مخروبه تاریخی مبدل شده است.