حزب راست گرای آلمان موسوم به "راه دیگر برای آلمان" رسماً موضع ضداسلامی اتخاذ کرده بیانیه انتخاباتی را تأیید نموده است. مطابق نظر سنجی اخیر افکار عمومی، حزب مزبور می تواند رقیب جدی "آنگلا مرکل" در انتخابات 2017 باشد.
"حانس-توماس تیلشنایدِر"، نماینده حزب "راه دیگر برای آلمان" در مجلس ملی کشور اظهار کرد که "آلمان نمی تواند از اسلام ساختن محلات اجتناب ورزد، چون جهانی شدن، اینترنت و مهاجرت توده ای، کشور را با جهان مرتبط می سازد. این یک گرایش ناخواسته و نادرست می باشد و ما بطور عادلانه مخالفت اسلام سازی غرب هستیم".
پیشنهاد تیلشنایدِر در نتیجه رأی گیری تصویب شد.
یکی از فصلهای بیانیه، "اسلام برای آلمان بیگانه است" نامیده می شود. شاید، این تقلید مسخره آمیز در مقابل صحبت های آنگلا مرکل باشد. صدرعظم آلمان مکرراً تأیید می کند که اسلام بخشی از آلمان است.
بیانیه مزبور خواستار منع اعمار مناره و پوشیدن حجاب در جاه های عام است. در بیانیه همچنین شعار حفظ فرهنگ اروپایی از اسلامی سازی موجود است.
سند مزبور طی کنگره دو روزه حزب در شهر "شتوتگارت" آلمان تصویب شد. ولی گرد همایی فوق با درگیری طرفداران و مخالفان چنین کنگره و بازداشت حدود 500 نفر همراه بود.
به عقیده "حیوُ برونسون"، عضواین حزب راست گرا، بسیاری از مسلمانان مقیم آلمان به ادغام و همگرایی آماده نیستند و مصروف تشکیل اتحادیه و انجمن های موازی هستند.
"حیوُ برونسون"، عضو حزب "راه دیگر برای آلمان" در مصاحبه ای کانال راشا تودِی اظهار کرد:"ما می خواهیم کمکهای مالی را که از خارج برای ساختن مساجد در آلمان سرازیر می شود، مسدود کنیم. ما مخالف مساجد نیستیم، لیکن تمویل و تأمین بودجه ساختن آن باید از مجار داخلی صورت بگیرد. چنین قائده در حال حاضر در اتریش تطبیق می شود".
از برونسون سوال شد: آیا گام بعدی تطبیق کردن تدابیر شبیه به اجتماع یهودی هم ارتباط می گیرد؟
برونسون در جواب گفت:"یهودی ها در آلمان بسیار خوب ادغام شدند. آنها مصروف تشکل اجتماع موازی مانند مسلمانان نیستند. مسلمانان می خواهند اجتماع خود را منزوی نگه دارند و مخالف تعامل با دیگران هستند. آنها محل و مراکزی را ایجاد کرده در آنجا قوائد شریعت را به اجرا می گذارند و احکام اسلامی را رواج می دهند".
به قول برونسون، مسلمانان از یاری ادغام و همگرایی که از طرف حزب "راه دیگر برای آلمان" پیشنهاد می شود، امتناع می ورزد.
برونسون به راشا تودِی می گوید:"ما نمی توانیم این اقدامات را یک جانبه پیاده کنیم. مسلمانان باید به ادغام و همگرایی آماده باشند. در صورت که آنها از کمک امتناع ورزند، از ما کاری ساخته نمی شود. مسملمانان در انزوا قرار گرفته به زبان خود مکالمه می نمایند. چنین چیزی حتی به مهاجرین نسل سوم هم مربوط است که در سالهای شصت در جستجوی کار به آلمان آمده اند. آنها هیچ نوع واکنش از خود نشان نمی دهند. ما به بازی یک طرفه ضرورت نداریم".
حزب "راه دیگر برای آلمان" در سال 2013 تأسیس شده بود. حزب مزبور طرفداران کثیری در زمینه نارضایتی جامعه از بحران مهاجرتی و سیاست آنگلا مرکل را به دست آورده است. حزب "راه دیگر برای آلمان" همچنین طرفدار مذهب مسیحیت و ارزشهای سنتی خانواده می باشد. در انتخابات منطقه ای ماه مارچ 2016 حزب "راه دیگر برای آلمان" در سه حوزه کلیدی انتخاباتی پیروزی را از آن خود کرده است. اما جر و بجث ها در باره این حزب در داخل جامعه آلمان ادامه دارند.