شبکه العالم: محمد جواد ظریف و فدریکا موگرینی طی بیانیه اعلام کردند: "امروز، ما به روز اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رسیدیم. از آغاز تصویب، ما مجدّانه تلاش کردیم، تعهد مشترک و اراده جمعی خود را نشان دادیم تا سرانجام موجب اجرای برجام را فراهم کنیم. امروز، شش ماه پس از نهایی شدن آن توافق تاریخی، آژانس بین المللی انرژی اتمی تأیید کرد که ایران تعهدات هستهای ذیربط خود تحت برجام را اجرا نموده است.
از آنجا که ایران به تعهدات خود عمل نموده است، امروز تحریمهای مالی و اقتصادی ملی و چندجانبه مربوط به برنامه هستهای ایران منطبق با برجام برداشته شد. اتحادیه اروپایی، کشورهای 1+5 مرکب از جمهوری خلق چین، جمهوری فرانسه، جمهوری فدرال آلمان، فدراسیون روسیه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا، و ایران همچنین در زمینه استفادههای صلحآمیز از انرژی هستهای، در چارچوب برجام، همکاری خواهند کرد.
تحریمهای سازمان ملل مربوط به برنامه هستهای ایران برداشته شد. قطعنامه 2231 (2015) شورای امنیت که برجام را مورد تائید قرار داد، از این پس در کنار پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (انپیتی)، تنها چارچوب حقوقی مربوط به فعالیتهای هستهای ایران خواهد بود، و کلیه مفاد قطعنامههای 1696 (2006)، 1737 (2007)، 1747 (2007)، 1803 (2008)، 1835 (2008)، 1929 (2010) و 2224 (2015) خاتمه مییابند.
اتحادیه اروپایی تأیید کرده است که چوکات قانونی لازم برای برداشتن تحریمهای مالی و اقتصادی اتحادیه درباره برنامه هستهای ایران اجرایی شد. ایالات متحده اعمال تحریمهای مصوب مرتبط با برنامه هستهای ایران را امروز متوقف میکند که همچنین شامل لغو فرمانهای اجرایی مربوطه و صدور مجوز برخی فعالیتها، آنگونه که در برجام مشخص شده است، میباشد. اتحادیه اروپایی و ایالات متحده آییننامههای مربوطه در خصوص جزئیات تحریمهایی را که برداشته میشوند صادر و از این طریق مشارکت بین المللی در پیشرفت اقتصادی ایران را تسهیل کردند.
همانگونه که.ضع شده است، ما به مراقبت و نظارت بر اجرای کامل و مؤثر برجام از طریق کمیسیون مشترک، مرکب از 1+5 و ایران که توسط نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور روابط خارجی و سیاست امنیتی هماهنگ میگردد، دقیقاً همانگونه که در 23 تیر 1394 توافق شد، ادامه خواهیم داد. آژانس بین المللی انرژی اتمی بهسهم خود، مسئولیت مراقبت و راستی آزمایی اجرای برجام و نیز تعهدات ایران بهعنوان عضو معاهده منع اشاعه و موافقتنامه پادمان و اجرای موقت پروتوکل الحاقی را بهعهده دارد.
ما مایلیم با استفاده از این فرصت، از دولت اتریش بهدلیل میزبانی، و از همه کشورهایی که از فرآیند مذاکرات حمایت و به اجرای برخی از تعهدات تحت برجام کمک کردند، تشکر نمایم. ما همچنین از تمامی شخصیتهایی که از سال 1382 هدایت مذاکرات را بهنمایندگی از جمهوری اسلامی ایران و 1+5 بهعهده داشتهاند، سپاسگزاری میکنیم.
همه طرفها باور راسخ دارند که این توافق تاریخی، استوار و منصفانه است، خواستهای همه را تأمین میکند، و اجرای مناسب آن گامی کلیدی در کمک به بهبود صلح، ثبات و امنیت منطقهای و بین المللی خواهد بود.
این دستاورد بهروشنی ثابت میکند که با اراده سیاسی، پشتکار، و از طریق دیپلماسی چندجانبه، ما قادریم سختترین معضلات را حل و فصل، و راهحلهای واقعبینانهای که قابلیت اجرای مؤثر داشته باشند پیدا کنیم. این یک پیام قاطع و امیدوارکننده است که جامعه بین المللی میبایست در تلاشهایمان برای ساختن جهانی امنتر، مد نظر داشته باشد".