مقام های بلندپایه ناتو میگویند که آلمان، ترکیه و ایتالیا میخواهند نیروهای خود را در سطح کنونی در افغانستان حفظ کنند
روز دوشنبه دولت آمریکا تصمیم گرفت حضور نظامی 14 ساله خود را در آن کشور تمدید کند و خبر مربوطه منتشر شد.
حملات اخیر طالبان به مراکز ولایت های افغانی سبب آن شده که آمریکا و متحدان ناتویی اش توان نیروهای مسلح دولتی افغانستان را با شک و تردید تلقی کنند. بر اثر این حوادث این ایده رایج شد که تعداد پرسنل نظامی خارجی در افغانستان باید به تدریج و آهسته آهسته کاهش یابد.
«فیلیپ بریدلاو» قوماندان نیروهای ناتو در اروپا اطمینان داد که ناتو همراه با پرسنل 10 هزار نفری نظامیان آمریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند. در مورد تعداد دقیق سربازان هنوز هم بحث میشود ولی کسی شک ندارد که این قطعه بسیار بزرگ خارجی در افغانستان خواهد بود».
وی به رویترز گفت: «برخی متحدین ما در ائتلاف هم اینک با ما معاشرت کرده و گفتند که آنها مواضع خود را تغییر نخواهند داد».
هفته گذشته «ماتیو رنزی» صدراعظم ایتالیا اعلام کرد که کشور وی تمدید حضور سربازان خود در افغانستان برای یک یک سال دیگر را بررسی میکند و تصمیمگیری به حوادث جاری بستگی خواهد داشت».
بنا به گزارشات اخیر در باره ناتو، آلمان که از نظر سهمیه پولی و نظامی خود در ناتو کشور دوم است در افغانستان دارای 850 نظامی و ایتالیا 760 نفر و ترکیه دارای 500 نظامی است.
به گفته یکی از کارمندان پیمان ناتو احتمال میرود که تصمیم رسمی، در نشست نوبتی وزیران خارجه کشور های این اتحادیه در بروکسل در اوایل ماه دسامبر پذیرفته می شود.
هر چند که نیرو های دولتی افغانی شهر مهم استراتژیک کندوز واقع در شمال آن کشور را باز پس گرفتند ولی تصرف آن بدست طالبان در ماه گذشته نشان داد که نگرانی در خصوص امکان های نیرو های انتظامی افغانستان بیاساس نیست.
ضربه نظامی آمریکا به شفاخانه «دکتوران بدون مرز» در کندوز که بازتاب گسترده ای در سراسر جهان پیدا کرد نشان داده که برای افغانستان دارای وضعیت شکننده چه خطرات زیادی وجود دارد.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا حتی قبل از اینکه پست خود را ترک کند میخواست قطعات خود را از افغانستان خارج کند، ولی حالا در رسیدن به این مقصد دچار مشکلات شده چون باید دست طالبانی را کوتاه کند که مشتاق دسترسی به حکومت در آن کشور هستند.
اکنون او مجبور است 9800 نظامی برای یک سال دیگر در افغانستان باقی بگذارد و خروج قطعات احتمالاً در 2017 شروع شود.
گفتنی است که واشنگتن برای آماده سازی نیرو ی امنیتی 350 هزار نفری در حال تشکیل در افغانستان، هم اینک 65 میلیارد دالر مصرف کرده است.
خانم «اورسولا فون در لاین» وزیر دفاع آلمان هفته گذشته در بروکسل گفت: ناتو قبل از اینکه خاک افغانستان را ترک کند باید متیقن شود که افغان ها حاضرند ثبات کشور خود را تأمین کند.