پروژه غیر تجارتی "ویکی لیکس" (لیک به انگلیسی "نشت" است) در 2007 افتتاح شد. WikiLeaks هدف خود را رساندن اخبار مهم و اطلاعات به محافل اجتماعی می داند. منابع ناشناس بوسیله ارتباطات نوآورانه که امنیت شان را تامین می کند این اطلاعات را در اختیار محافل اجتماعی می گذارند
جولیان آسانژ از استرالیا مؤسس سایت WikiLeaks است.
در 2010 مقامات سویدن به طبق شکایت دو زن که در پولیس اعلام کردند که دستخوش دستدرازی جنسی آسانژ شده بودند پرونده جنایی علیه او را باز کردند وی در اوگست همان سال در لندن برای شرکت در کنفرانس حضور داشت و در دسامبر 2010 به خواست مقامات سویدن او را در لندن دستگیر کردند. وی از 2012 در سفارت اکوادور در لندن پناه یافته زیرا بیم استرداد او به آمریکا از طرف مقامات سوئد وجود دارد. وی از اکوادور پناهندگی سیاسی دریافت کرده است
در 2010 ویکی لیکس به کرات اسناد مقامات رسمی نهاد ها، نظامیان و دیپلمات های آمریکایی را منتشر می کرد که ابتدا اسنادی در باره عملیات آمریکا در افغانستان بودند.
23 اکتویر 2010 وکی لیکس حدود 400 هزار سند مربوط به عملیات نظامی آمریکا در عراق منتشر کرد. این اسناد تحت عنوان "پرونده عراق" ، دوره ای از 1 جون 2004 تا 31 دسامبر 2009 را در بر می گیرد.
پس از انتشار اسناد سرویس دیپلماتیک ایالات متحده در سایت ویکی لیکس در نوامبر 2010 جنجال پر سر و صدایی رخ داد. آن سایت کاپی تمام تلگرام های وارد شده به وزارت خارجه از سفارتخانه های آمریکا در سراسر جهان منتشر کرد که اغلب ارزیابی های ناشایست از سران خارجی و سیاست هایشان داشتند.
8 اپریل 2013 ویکی لیکس 1/7 میلیون سند متعلق به سرویس دیپلماتیک و سرویس های ویژه آمریکا در سال های 1973- 1976 منتشر کرد. به گفته جولیان آسانژ این اسناد "طیف کاملی" از فعالیت های آمریکا را بر ملا می کنند که در سیاست و تاریخ جهانی تاثیر گذاشتند. خیلی از این نامه ها به قلم هنری کیسینجر بوده و یا به شخص او فرستاده شده بودند. وی در 1973- 1977 وزیر خارجه آمریکا بود. ویکی لیکس این مکاتبات را "کتابخانه عمومی دیپلماسی آمریکا" نامید. آکثر اسناد، ممنوع الانتشار و بخشی از آنها محرمانه بودند.
در 23 می 2014 ویکی لیکس سندی در باره شنود و ضیط عملا کل مکالمات تلیفونی افغانستان از طرف آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرد. قبلا نشریات آمریکایی The Intercept و Washington Post در باره دست داشتن آن سرویس در جمع آوری داده ها در باره زنگ های تلیفونی داخلی و خارجی دو کشور اطلاع منتشر کردند. یکی از آنها جزایر باهاما و هویت کشور دوم مشخص نشده و به آن عنوان "دولت اکس" داده شد. در سندی منتشره در آن سایت گفته شده که "کشور اکس" افغانستان است.
در 13 می 2014 در سایت ویکی لیکس گزارش محرمانه "ویلیام برنز" معاون وزیر خارجه آمریکا مورخ 1 فبروری 2008 منتشر شد. موضوع آن گسترش ممکنه ناتو به شرق و پذریش اوکراین و گرجستان در آن سازمان و ریسک های ناشی از این سیاست بود. در گزارش گفته شد که روسیه در این باره نگرانی خاص دارد که جمعیت اوکراین در مورد ورود آن کشور به ناتو زیاد تجزیه شده و اکثر اهالی روسی زبان مخالف این اقدام است که می تواند به تجزیه و زورگویی و جنگ داخلی در اوکراین و به تیرگی شدید روابط میان روسیه و اوکراین منجر گردد.
در 16 اپریل 2015 سایت ویکی لیکس آرشیف کامل اسناد شرکت "سونی" Sony Pictures Entertainment را منتشر کرد. مکاتبه "مایکل لینتون" رئیس اس پی ای "سونی" با "ریچارد استنگل" معاون وزیر خارجه آمریکا حاکی از تلاش های آمریکا برای شرکت دادن واحد های بزرگ سینما و صنعت سرگرمی به جنگ تبلیغاتی علیه روسیه است.
در 4 جون 2015 ویکی لیکس 17 سند محرمانه را منتشر کرد که محتوای مذاکرات در بسته در چارچوب مشارکت ترانس پاسیفیک با شرکت آمریکا، اتحادیه اروپا و 23 کشور دیگر عضو سازمان جهانی تجارت را افشا می کند. مطابق داده های ویکی لیکس یکی از اهداف مشارکت ترانس پلسیفیک مقابله با نفوذ فزاینده کشور های بریکس — برازیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بر اقتصاد جهانی است.
در 19 جون 2015 سایت ویکی لیکس بیش از 70 هزار سند وزارت خارجی عربستان سعودی را بر ملا کرد که بخشی از آنها محرمانه بود. در میان آنها مکاتبات از جمله نامه های محرمانه وزارت خارجه آن پادشاهی با سفارت خانه های خود در سراسر جهان است. در این بایگانی همچنین گزارش های وزارت داخله و سرویس اطلاعات دیده می شود. به گزارش ویکی لیکس عربستان به بحرین همسایه توصیه کرد که دسترسی شیعیان به پروژه های آن کشور را محدود کند. در متن پیامی منتشر شده بوسیله کانال تلویزیونی "العالم" ایران به لزوم "کار های مشترک در رشته امنیت افرادی که پست های بالایی در بحرین دارند" و نیز به "حد اقل کردن نفوذ شیعیان در پروژه های بحرین" اشاره شده است. از یک سند دیگر پیدا است که عربستان اطلاعاتی در باره فعالیت های شیعیان در بحرین و وجوهی که جهت رسوخ به حکومت استفاده می کنند جمع آوری می کرد.
در 23 جون در پارتال WikiLeaks سندی منتشر شد حاکی از اینکه آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد سه رئیس جمهور اخیر فرانسه مشغول فعالیت های جاسوسی بود. سرویس های ویژه آمریکا مکالمات تلیفونی ژاک شیراک، نیکلا سرکوزی و فرانسوا اولاند شنود می کردند. به نوشته رسانه های فرانسه از سال 2006 تا مه 2012 روسای جمهوری فرانسه شنود می شدند و بعلاوه استراق سمع مکالمات وزیران، کارمندان عالی رتبه و دیپلمات ها از جمله سفیر فرانسه در آمریکا انجام می شد.