به گزارش اسپوتنیک، مارتین گریفیث، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، در مقاله ای در نیویورک تایمز پیش از کناره گیری از مقام خود می نویسد: رهبران جهان در جلوگیری از درگیری نظامی، از آن میان پشتیبانی بی دریغ برخی رهبران از متحدان در زمان جنگ، شکست می خورند.
او به ویژه به درگیری ها در نوار غزه، اتیوپی، سودان، سوریه و اوکراین اشاره کرده بر این باور است: "رنج میلیون ها نفر گواه روشنی است که ما در حال شکست هستیم... به نظر من، این شکست رهبران جهان است: آنها با شکستن توافق بین مردم عادی و صاحبان قدرت، بشریت را شکست دادند".
با این حال، گریفیث معتقد نیست که خود سازمان ملل در این مشکل مقصر است. به نظر او، اثربخشی سازمان ملل با تعهدات و تلاش های اعضای آن و همچنین منابعی که آنها سرمایه گذاری می کنند تعیین می شود. به عقیده وی، شکست رهبران دولت در این واقعیت آشکار می شود که برخی از کشورها تقریباً بدون قید و شرط از متحدان خود در زمان جنگ حمایت می کنند، علیرغم رنج گسترده مردم و نقض احتمالی قوانین بین المللی بشردوستانه.
او افزود: "این را می توان به ویژه در غزه مشاهده کرد، جایی که زندگی غیرنظامیان و زیرساخت ها در معرض آسیب بیش از حد است. همچنین میتوان آن را در ممانعت و سیاسی کردن کمکهای بشردوستانه مشاهده کرد، در حالی که گرسنگی و بیماری گسترش مییابد و کارگران بشردوستانه، کارکنان بهداشت و خبرنگاران متحمل خسارات غیرقابل قبولی میشوند".
گریفیث تاکید کرد و از رهبران جهان خواست که "منافع تنگ، اختلافات و درگیریها" را کنار بگذارند و "انسانیت، همکاری و امید مردم برای جهانی بهتر و برابرتر" را به اساس روابط بینالملل بازگردانند. کنگره امریکا در بهار رای به اختصاص بیش از 20 میلیارد دالر کمک نظامی اضافی به اسرائیل داد.
یادآوری می کنیم، که اسرائیل در 7 اکتوبر 2023 مورد حمله موشکی بیپیشینه ای از نوار غزه قرار گرفت. پس از این، جنگجویان جنبش حماس فلسطین وارد مناطق مرزی شده و به سوی نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از 200 گروگان را به گروگان گرفتند. به گفته مقامات، حدود 1.2 هزار نفر جان خود را از دست دادند.
نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را در نوار غزه آغاز کردند که شامل حملات به اهداف غیرنظامی بود. اسرائیل محاصره کامل این منطقه را اعلام کرد: تامین آب، برق، سوخت، غذا و دارو متوقف شد.
به گفته وزارت بهداشت غزه، بیش از 37 هزار نفر کشته و حدود 84.5 هزار نفر زخمی شدند. نوار غزه عملا به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شده است و اسرائیل در حال آماده شدن برای عملیات زمینی در رفح است که آخرین سنگر حماس محسوب می شود.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. بر اساس مواضع مسکو، حل و فصل تنها بر اساس فرمول مصوب شورای امنیت سازمان ملل با ایجاد کشور فلسطین در مرزهای 1967 با پایتخت آن در قدس شرقی امکان پذیر است.