روسیه آماده توسعه و مساعدت بشردوستانه به نوار غزه است

سرگئی ورشینین معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه اعلام کرد مسکو آماده توسعه کمک های بشردوستانه به باشندگان نوار غزه است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، ورشینین گفت: اکنون ما در حال رساندن کمک ها می باشیم و آماده هستیم تا آنها را گسترش دهیم، نکته دیگر این است که از آغاز ابتدای فاجعه ای که در غزه شاهد آن بودیم، ما همیشه تاکید کرده ایم که در صورت برقراری آتش بس کمک های بشردوستانه به شکل موثرتر رسانده شده و مورد استفاده قرار خواهند گرفت".
وی تاکید کرد که به همین دلیل بود که طرف روسی از همان آغاز عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه طرفدار آتش بس بود. معاون وزیر امور خارجه روسیه افزود: بدون آتش‌بس، همانطور که آژانس‌های بین‌المللی بشردوستانه گواهی می‌دهند، کمک‌های بشردوستانه در حجم بسیار مورد نیاز به دست مردمی که در این منطقه رنج می‌برند، نمی‌رسد".
صبح روز هفتم اکتوبر 2023 ، اسرائیل مورد حمله راکتی بی سابقه ای از نوار غزه قرار گرفت. سرویس مطبوعاتی ارتش اسرائیل اعلام کرد که بیش از 3 هزار راکت شلیک شده است. علاوه بر این، نیروهای حماس پس از حملات راکتی گسترده، به مناطق سرحدی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
چند روز پس از این حمله، قوای مسلح اسرائیل کنترل تمام شهرک‌های نزدیک سرحد غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد و تامین آب، غذا، برق، ادویه و سوخت به حالت تعلیق درآمد.
پیشتر حماس اعلام کرده بود که حدود 200 تا 250 زندانی در نوار غزه وجود دارد. به گفته منابع رسمی اسراییل، ممکن استف فعلاً همچنان حدود 100 اسرائیلی در اسارت حماس باشند. به گزارش وزارت بهداشت فلسطین، 73 فیصد قربانیان را کودکان، زنان و افراد مسن تشکیل می دهند. بر اساس گزارش مقامات اسرائیل شمار جان باختگان اسرائیلی نیز به بیش از 1200 نفر و زخمی ها به 5 هزار نفر رسیده است.
لاوروف: روسیه نگران آمادگی اسرائیل برای اقدام نظامی در رفح است
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا درگیری های نظامی را متوقف کنند. براساس موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس راهکار "دو دولتی" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است، راه حلی که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی بر اساس مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، مبنی بر ایجاد دو کشور اسرائیل و فلسطین بود، اما فقط کشور اسرائیل ایجاد شد.
بحث و گفتگو