به گزارش اسپوتنیک به نقل از هشت صبح، نصیراحمد فایق روز چهارشنبه، ۱۶ حوت در نشست شورای امنیت این سازمان گفت، که همکنشی جهان با گروه طالبان باید مشروط به کارکرد این گروه در مبارزه با تروریسم و حقوق بشر بهویژه حقوق زنان باشد.
وی تاکید کرد، که بهدلیل "آپارتاید جنسیتی" در افغانستان، نباید هیچ امتیازی به گرونه طالبان داده شود.
به باور فایق، تنها یک سیستم سیاسی فراگیر و همهشمول پس از یک گفتوگوی ملی میتواند، صلح و ثبات در افغانستان را تامین کند.
این دیپلمات افغانستانی با اشاره به وخیمتر شدن وضعیت در افغانستان زیر چیرگی گروه طالبان خواستار اقدامات هماهنگ شورای امنیت شد.
فایق تصریح کرد، که گروه طالبان تنها یک جانب قضیه هستند و سازمان ملل در نشستهای آیندهاش طرفهای دیگر را نیز دعوت کند.
پیش از این، فایق در نشست ماه قوس گذشته شورای امنیت گفته بود که مردم افغانستان مخالف هر نوع همکنشی جامعه جهانی با گروه طالبان هستند.
به گفته وی، طالبان پس از چیرگی دوبارهشان بر افغانستان، حقوق شهروندان بهویژه زنان را بهگونه جدی نقض کردهاند.
یادآوری می کنیم، که گروه طالبان پس از یک معامله پیچیده و پنهان با امریکا در دوحه پایتخت قطر، در پانزدهم ماه اگوست سال ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت و از آن زمان تاکنون با رفتار تندروانه شهروندان افغانستان به ویژه بانوان را به تنگنا قرار داده است.
با وجود اعلان بخشش عمومی از سوی رهبر این گروه، اما جنگجویان این گروه تاکنون بیش از دو هزار نظامیان و کارمندان حکومت پیشین را زندانی، شکنجه و کشته اند.
گروه طالبان در چندین نشست استادان پیشین دانشگاه های کابل را کافر خطاب و تاکنون چند تن از استادان دانشگاه ها را به بهانه های گوناگون زندانی و شکنجه کرده اند.
با چیرگی گروه طالبان بر افغانستان گروه های دیگر تروریستی هم در افغانستان فعال شده و افغانستان به کشور صدور تروریسم در منطقه تبدیل شده است و هم اکنون بیش از بیست میلیون نفر با گرسنگی در این کشور دست و پنجه نرم می کنند و روزانه صدها نفر از بیکاری این کشور را ترک می کنند.
اگرچه گروه طالبان پس از فرمان رهبرشان ادعا می کنند، که کشت کوکنار و تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش پیدا کرده است، اما مقام های کشورهای ایران و تاجیکستان این ادعای گروه طالبان رد کرده و می گویند که تولید موادمخدر در افغانستان کاهش پیدا نکرده است.
در همین حال کارشناسان می گویند، که گروه طالبان پیوند تنگاتنگ با القاعده دارد و به این گروه در دوره نخست و اکنون در افغانستان پناه داده است.اکنون اگرچه در افغانستان همه ظواهر اسلامی برقرار و محفوظ است و نمازهای جماعت و نماز جمعه از دیگر زمان ها بیشتر برقرار است و صدای اذان بلند و حتی گسترده تر از دوره های پیشین است، منتها ترس ووحشت حاکم بر جامعه استوار، فقر در حال گسترش، درونمایه اسلام یعنی عدالت و رعایت حقوق مردم و آنچه اسلام برای آنها ظهور کرد، وجود ندارد.
در ماه های پسین یورش های جبهه های مخالف گروه طالبان بر جنگجویان این گروه افزایش پیدا کرده و تاکنون صدها تن از جنگجویان این گروه در یورش های جبهه های مخالف این گروه کشته و زخمی شده اند.