گروه طالبان، هرات را مکان مناسبی برای جا دادن برگشت‌کنندگان می‌دانند

مقام‌های محلی گروه طالبان در هرات می‌گویند، که این ولایت بستر مناسبی برای برگشت‌کنندگان از پاکستان و ایران است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از آمو، گروه طالبان می‌گویند، که یک بخش از برگشت‌کنندگان از پاکستان و ایران، در شهرهای بزرگ کشور -به‌ویژه در هرات- جا‌به‌جا خواهند شد. این در حالی است که برخی از باشندگان هرات در برابر این تصمیم طالبان واکنش نشان داده‌اند.
در حالی‌که "بی‌کاری" از چالش‌های مهم باشندگان هرات پنداشته می‌شود؛ اما دیده می‌شود که رییس اطلاعات‌ و فرهنگ طالبان در هرات، در "همایش استقبال از برگشت‌کنندگان"، از آمادگی‌های لازم برای پذیرایی این مهاجران اطمینان می‌دهد.
احمد الله متقی، رییس اطلاعات‌ و فرهنگ طالبان در هرات، می‌گوید: "در ولایت هرات، از طرف کمیسیون، نشست بزرگی راه‌اندازی کردیم. هرات بندرها و سرحدهایی با ایران و ترکمنستان دارد. خدا نکند که مشکلی پیش شود؛ اگر پیش هم شود، آمادگی داریم".
اما برگشت‌کنندگان می‌گویند که نه به آنان کمکی شده است و نه هم برای‌شان زمینه‌های "کار" فراهم است.
12 هزار مهاجر به شکل داوطلبانه خاک پاکستان را ترک کردند
صدیق الله، همراه با ۸ تن از دوستانش، ده روز پیش از سوی پولیس ایران بازداشت گردید و به افغانستان برگردانده شد. او یکی از هزاران برگشت‌کننده به هرات است.
صدیق الله، برگشت‌کننده از ایران می‌گوید: "ویزه‌ی من ۴۵روز وقت داشت. من ۲۴روز آن‌جا تیر کردم و بعد از ۲۴روز، آن‌ها من را دست‌گیر کردند. در حالی‌که ویزه‌ی من ۱۹ روز دیگر وقت داشت و پاسپورتم نیز ۳ سال وقت دارد".
رحیم، برگشت‌کننده از ایران می‌گوید: "نه! چی خوبه؟ اگر خوب می‌بود که ما این‌جا چه می‌کردیم. حکومت یک زمینه‌ی کاری فراهم کند".
برخی از هراتیان در مخالفت با تصمیم طالبان (مبنی بر جا‌به‌جایی برگشت‌کنندگان از پاکستان و ایران در این ولایت) قرار دارند.
محمد نعیم غیور، مدیر استخبارات هرات در حکومت پیشین می‌گوید: "در حالی‌که این مردم از قبل، از خود قریه و خانه و مسکن داشتند؛ اما سوال‌برانگیز است که چرا قصداً و عمداً آن‌ها در ولایاتی مانند هرات جابه‌جا می‌شوند. در حالی‌که افغانستان خانه‌ی مشترک همه‌ی ساکنان این مملکت است؛ اما این‌که افراد خاصی جابه‌جا می‌شوند سوال برانگیز است".
علی جان فصیحی، فعال حقوق‌بشر می‌گوید: "متاسفانه تغییر بافت‌ِ قومی و مسکن‌گزین‌کردن جمعیت‌های غیرِ بومی در محله‌های شهر و یا در محله‌های یک گروه خاص، از زمان عبدالرحمان خان و نادر خان شروع شده که آنان یک گروه خاصی را در مناطق شمالی و مرکزی جابه‌جا کرده اند که این سیاست، سیاست غلطی است. در شرایط کنونی هم یک سیاست غلطی است که مردمان غیربومی را در مناطق شهری، مانند هرات و مزار جابه‌جا می‌کنند و این سیاست، منتج به شکست است".
نگرانی‌ها از بازگشت مهاجران به کشور، در حالی بیش‌تر شده است که بر بنیاد گزارش ملل‌متحد، تنها در یک ماه گذشته، ۴۱۷‌هزارتن از پاکستان یا به کشور برگشته‌اند و یا هم به زور برگشتانده شده‌اند.
بحث و گفتگو