سیاست های نادرست گروه طالبان مکتب های پسرانه را هم با فروپاشی روبرو کرده است

دیده‌‌بان حقوق بشر درباره ای چگونگی مکتب های پسرانه در افغانستان زیر کنترل گروه طالبان گزارشی منتشر کرده و گفته است، که سیاست‌های آموزشی نادرست این گروه در افغانستان، به پسران نیز آسیب رسانده است.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک به نقل از هشت صبح، دیدبان حقوق بشر در گزارش ۱۹ صفحه‌ای بامداد چهارشنبه، ۱۵ قوس، زیر عنوان "مکتب های پسرانه هم شکست می‌خورند؛ تاثیر گروه طالبان بر آموزش پسران در افغانستان" منتشر شده است.
بربنیاد این گزارش، اقدامات طالبان مبنی‌بر اخراج آموزگاران زن، تنبیه بدنی دانش‌آموزان و تغییرات واپس‌گرایانه در نصاب آموزشی، مکاتب پسرانه را نیز با شکست مواجه کرده است.
محروم ماندن کودکان از آموزش با جا به جایی جنگجویان گروه طالبان در مکتب های پنجشیر
به گفته این نهاد، در حالی که منع آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و محرومیت آنان از دانشگاه، سرخط رسانه‌های جهان بوده، به آسیب‌های جدی اقدامات طالبان به آموزش پسران توجه کمتری صورت گرفته است.
سحر فطرت، دستیار محقق دیده‌بان حقوق بشر و نویسنده این گزارش گفت: "طالبان آسیب‌های جبران‌ناپذیری به سیستم آموزشی افغانستان برای پسران و همچنان دختران وارد می‌کند. آن‌ها با آسیب‌رساندن به کل سیستم آموزشی در کشور خطر پرورش نسلی را ایجاد می‌کنند که از آموزش با کیفیت محروم‌ هستند."
دیده‌بان حقوق بشر افزوده که برای تهیه این گزارش، با ۲۲ دانش‌آموزش پسر و پنج تن از والدین دانش‌آموزان در کابل، بلخ، هرات، فراه، پروان، بامیان، ننگرهار و دایکندی گفت‌وگو کرده است.
به گفته این نهاد، طالبان تمام آموزگاران زن مکاتب پسرانه را اخراج کرده‌اند و حذف آنان از مکاتب پسرانه سبب شده است که دانش‌آموزان پسر به دست آموزگاران غیرمسلکی مرد آموزش ببینند یا حتی مجبور شوند به حضور در صنف‌های بدون آموزگار شوند.
طبق این گزارش، طالبان دانش‌آموزان پسر را به دلیل انتخاب سبک مو، نوع لباس پوشیدن و داشتن تلفن همراه مورد لت‌وکوب قرار داده‌اند و داشتن موسیقی در تلفن همراه نیز منجر به لت‌وکوب آنان از سوی این گروه شده است.
افزون بر این، طالبان تمرکز ویژه‌ای بر یادگیری زبان پشتو توسط دانش‌آموزان دارند.
این در حالی است که روزنامه ۸صبح در ماه قوس گذشته روزنامه ۸صبح به گزارشی دست یافت که از سوی "کمیته بازنگری نصاب مکاتب عصری" طالبان تهیه شده است.
براساس این گزارش، علاوه بر حذف تعدادی از مضامین نصاب آموزشی، ملاحظات و پیشنهادات زیادی مطرح شده است که محتوای کتاب‌ها را مانند حاکمیت قبلی طالبان، متناسب به ایدیولوژی این گروه دگرگون می‌کند.
بحث و گفتگو