روز بزرگداشت از قربانیان جنگ افزارهای کیمیایی

روز یادبود همه قربانیان جنگ افزارهای کیمیایی در 30 نومبر برگزار می شود.
Sputnik
به گزارش اسپوتنیک، تاریخ یادبود در دسمبر 2015 در بیستمین نشست کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون جنگ افزارهای کیمیایی (CWC) اعلام شد. در این روز، جامعه جهانی یاد قربانیان جنگ افزارهای کیمیایی را گرامی می دارد و همچنین بر تعهد سازمان منع جنگ افزارهای کیمیایی (OPCW) برای از بین بردن تهدید جنگ افزارهای کیمیایی تاکید می کند.
آیا گروه طالبان دانشگاه افغانستان امریکایی را مرکز ساخت جنگ افزارهای کیمیایی خود ساخته است؟
جنگ افزارهای کیمیایی ابتدا در جبهه های جنگ جهانی اول 1914-1918 ابتدا توسط آلمان و سپس توسط سایر شرکت کنندگان در جنگ مورد استفاده قرار گرفت. به دنبال آن، در جریان درگیری ایران و عراق، ایتالیا در برابر اتیوپی، جاپان در برابر چین، ایالات متحده در برابر کوریا و ویتنام از تسلیحات کیمیایی استفاده کرد.
در جنوری 1993، کنوانسیون منع توسعه، تولید، انباشت و استفاده از جنگ افزارهای کیمیایی و نابودی آنها در پاریس (فرانسه) امضا شد. این سند در 29 اپریل 1997 لازم الاجرا شد. در حال حاضر 193 کشور به کنوانسیون جنگ افزارهای کیمیایی پیوسته اند. مصر، اسرائیل (کنوانسیون جنگ افزارهای کیمیایی را پیش از اجرایی شدن امضا کردند، اما آن را تصویب نکردند)، کوریای شمالی و سودان جنوبی خارج از چارچوب قانونی آن باقی می مانند. آلبانیا، لیبیا، عراق، هند، روسیه، ایالات متحده امریکا و جمهوری کوریای جنوبی رسما وجود جنگ افزارهای کیمیایی را به رسمیت شناخته اند. در حال حاضر 100 درصد از ذخایر جنگ افزارهای کیمیایی اعلام شده (72304 متریک تن) نابود شده است. برای مدت طولانی، ایالات متحده تنها کشوری بود که دارای زرادخانه قابل توجهی از عوامل جنگ افزارهای کیمیایی بود. در 8 جولای 2023، جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، از پایان عملیات حذف ذخایر جنگ افزارهای کیمیایی امریکا خبر داد. تا جولای 2023، از 97 تأسیسات تولید جنگ افزارهای کیمیایی اعلام شده، 74 مورد نابود شده و 23 مورد برای مقاصد صلح آمیز استفاده می شود.
بحث و گفتگو